Aktuellt

15 seconds of fame. Gånger två.

Torsdagen går från normal till crazy. Mitt i eftermiddagsjobbet vill P4 Malmöhus göra reportage angående nyheten BROLOPPET 2025 och Köpenhamn marathon. Johanna lurar med mig och Ann-Elise. Hon säger något om kaffe och sen är det kört. Vi är på.

I självaste Pildammsparken möter vi upp. En sändning kvart över tre och en kvart över fyra. Däremellan kaffe.

Jag vet inte vad vi sa eller vad vi glömde att säga. Om vi gjorde bort oss eller om det flöt på. Jag vågar oavsett inte lyssna. Det jag kommer ihåg är att vi gick bananas över nyheten Broloppet 2025. VIlken grej.

Malmö som liksom inte har något ordentligt lopp att skryta med. Det HÄR är grejen. Så boka upp 15 juni 2025. Jag ska meddela mina barn att de inte får gifta sig då….

Senast loppet gick var 2010. Med 15 meter/sekund i ryggen flyger jag över bron på rekord tid och pers. Men tidtagningen fungerar inte. Det tar flera dagar innan de rotat rätt på backuperna och jag får min enda halvmaratid på rätt sida 1:30-strecket. Fast jag har aldrig räknat den. Det kändes lite fusk…

2025 är det dags igen. Bara hoppas det inte är payback time med 15 m/s motvind!

 

8 Kommentarer

 • Svara
  Sandra
  12 maj, 2023 kl 10:46

  Åh va roligt! Bodde i Malmö 2000 när det var broinvigningen, men var ingen inbiten löpare då, så förstod inte grejen och stod bara vid mål och tog emot min morbror som åkt ner från Karlstad för att springa (han hade fattat grejen)! 2010 hade jag bebis och 2-åring och bodde inte längre kvar, så inte aktuellt. Nu bor jag 4 timmar norrut men detta hade ju varit så kul! Alltid bra med konkreta anledningar att besöka Skåne. Är numera hugad löpare men i motsats till dig inte något asfaltsfan utan gillar skogen bäst 😉Men känns ändå som detta kan vara tillfället när det är värt att plöja 21 km asfalt för att få vara med på ett så ovanligt event. Tack för tidigt tips!

  • Svara
   Anna
   16 maj, 2023 kl 21:02

   Å vad roligt! Så klart ska du springa 2025! Vi ses på startlinjen!

 • Svara
  Maria S
  12 maj, 2023 kl 16:40

  Jag har skrivit in det i kalendern!

  • Svara
   Anna
   16 maj, 2023 kl 21:02

   Jag med! Bestämde mig innan jag ens visste vilket datum eller år det var….

 • Svara
  Anna
  15 maj, 2023 kl 11:06

  Gudars vilken rolig läsning! Jag och min kille är på väg hem i bilen och skrattar ihjäl oss. Så bra skrivet då vi känner med varje del av kroppen det du beskriver. Vi sprang också . De sista 600 m kändes vidrigt långa . Men jag tror värmen och vätskebristen tärde . Bra kämpat av dig!👊😅

  • Svara
   Anna
   16 maj, 2023 kl 21:04

   Haha, roligt att ni fick en rolig stund i bilen :D Ja, 600 meter alltså. Har aldrig varit så långt!

 • Svara
  Joanna S
  18 maj, 2023 kl 17:42

  Broloppet 2010 var också mitt bästa lopp – både tids- och upplevelsenässigt!👌 Vinden i ryggen, solen i ansiktet och blått hav åt alla håll! 🌊🌞🏃‍♀️Hoppas på en favorit i repris 2025 😍

  • Svara
   Anna
   18 maj, 2023 kl 18:48

   Kan inte låta bli att tänka om det blir tvärtom. 15 m/s motvind och regn… Då blir det nog inte lika kul 😫. Men så negativ ska man inte vara, klart det blir copy paste och en fantastisk 25-årsfest!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.