Aktuellt

Skåneleden – näst sista etappen…

Vi har haft ett projekt i löparklubben att tillsammans ta alla etapper på Skåneleden. Idag gjorde vi gemensam sak med löparkompisarna Mats och Ylva för att beta av SL2 etapp 1-3 mellan Hårsjö och Hässleholm.

De valda etapperna är de sista innan finaletappen i slutet på maj som vi ska springa alla tillsammans!

Anyway. Fredrik och Ylva blir avsläppta i Hårsjö för 17 km löpning till Vedema. Där ska jag och Mats placera bilen och springa vidare mot Hässleholm där vi senare ska mötas upp för Libanesisk lunch på Café Naomi.

 

Ylva har en svårläkt stukning och en förkylning i bagaget. Fredrik har en strulande hamstring och en spricka på ett revben. De är peppade till tänderna. Jag undrar om det finns taxi i Hårsjö…

Jag och Mats lämnar etappstart i Vedema på stela ben efter en evighetslång bilresa. Det är fantastisk barrskog med mjukt härligt underlag. Men också snö och branta backar. Solen skiner och jag är stolt över beslutet att ta semester för att springa! Så värt.

Etappen bjuder på inslag av cykelväg bredvid trafikerad väg… Och korsande av trafikerad väg med mitträcke. Det sista kan tyckas spännande men dagen största äventyr kommer ett par kilometer senare när vi når Finjasjön. Som i vanlig ordning är översvämmad.

Vattnet på leden är vaddjupt och hur lång sträckan under vatten är kan vi inte utläsa. Jag är beredd att springa ut i det okända för en bra story till bloggen, men Mats övertalar mig om att hitta alternativa vägar.

Därför har jag rullat under taggtrådsstaket och balanserat på livsfarliga stockar, med risk för att ramla ner i vatten.

Men vi kommer i alla fall torrskodda fram. Och det har Fredrik och Ylva också gjort. Med alla revben i behåll.
¦

113 etapper gjorda! Nu ser vi fram emot belöningen och finalen. 20 km mellan Hovdala och vår alldeles egna sportstuga. Längtar redan!

4 Kommentarer

 • Svara
  ingmarie Nilsson
  7 april, 2023 kl 18:34

  Verkligen galet mycket vatten! (Som i Halmstad) Åhus har fördelen med mycket sand så allt sjunker bort. :_)

  • Svara
   Anna
   10 april, 2023 kl 16:28

   Ja det blev spännande omvägar för att slippa simma. Har ju inte börjat med swimrun än…

 • Svara
  Hannas krypin
  7 april, 2023 kl 23:03

  Oj så mycket vatten. Hade inte velat knalla igenom. Vem vet hur länge man hade behövt springa i vatten. Kan bara tänka på hur kallt det hade blivit….

  • Svara
   Anna
   10 april, 2023 kl 19:55

   Nej man vet ju aldrig om det är 30 meter eller två kilometer… Inte värt att chansa!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.