Aktuellt

Identitetskris

Jag har identitetskris. För när jag såg alla 60K-löpare i lördags kände jag att jag ville vara en av dem. En ultraräv. Jag ville ha svårt att gå igår och vara trött och omättlig på ett sånt där skönt sätt som man blir när man gjort något jättelångt. Duon kändes plötsligt lite mainstream…

Samtidigt går jag igång på alla cylindrar när någon pratar femkilometersintervaller i marathonfart. När någon planerar för snabba tider i Köpenhamn och jag inser att jag mest lullat omkring som vanligt. Tänk om jag skulle satsa och bli snabb på marathon. Köra kvalitet.

För att bli ultra på riktigt krävs mängd men inte nödvändigtvis fart. Och kan man bli bra på marathon och samtidigt ultratålig. Utan att liksom skada sig på vägen. Eller är det en motsägelse.

Det enda jag vet är att jag varken är traillöpare eller millöpare och ändå ska springa Hässleholmsloppet 10K på söndag. Bara för att det är inom uppvärmningsavstånd från sportstugan.

Medan jag snubblar omkring på rötterna och får andnöd i uppförsbackarna ska jag ta mig en funderare på vad jag ska bli när jag bli stor. Idag blev jag i alla fall en shortslöpare. Alltid nått.

4 Kommentarer

 • Svara
  ingmarie Nilsson
  17 april, 2023 kl 23:32

  Man kan ju tack och lov vara allt. Som du är!
  Var sugen på H-loppet (många kollegor ska dit) men tror inte mina ben skulle tycka det var så smart…

  • Svara
   Anna
   18 april, 2023 kl 21:06

   Nej ibland får man vara smart fast huvudet inte vill… Fast du verkar ju vara igång och springa, så det hade säkert funkat med någon av de korta :D

 • Svara
  Hannas krypin
  18 april, 2023 kl 17:23

  Underbart med shortsväder ju! Håller med IngMarie om att du kan vara allt.

  • Svara
   Anna
   18 april, 2023 kl 21:07

   Då fortsätter jag vara lite av allt :D

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.