Aktuellt

30 K efter jobbet

Pga isgata i Umeå till helgen vågar jag inte spara veckans långpass dit. Jag får tänka om, springflexa och sticka ut efter jobbet. Med den sprillans nya sommartiden har jag nästan en timme till godo på ljuset när jag kommer hem kl 19. Långpass mitt i veckan alltså, nu börjar det banne mig lukta vår!

På 30 kilometer lyckas jag skramla ihop 69 höjdmeter, att jämföra med 400 höjdmeter på 10 km på bergspasset. Då har jag ändå passerat Malmös eget Mount Everest, backen vid brofästet…

För att vara en cityrunda är sträckan förvånansvärt trailig. Störigt lerig till och med.  Och jag som har mina nästan helt nya lila skor på mig. Som efter en runda i lervälling och djupt vatten numera är bruna. Kan man reklammera ordet ”strandäng”? Det är faktiskt mer en strandbassäng…

När jag kommer hem är benen trötta. Jag får kaffe och middag serverad, precis som på träningsläger. Men sen ska det visst diskas. Och jag känner när jag står med mina bultande ben, att det är DISKEN som är skillnaden. Som gör att man inte alls kan träna på lika mycket hemma som på länger.

Jäkla disk. Jag vill bara sitta still.

4 Kommentarer

 • Svara
  Hannas krypin
  30 mars, 2023 kl 14:06

  Enda fördelen med att ha ställt om klockan, det är ljust så mycket längre.

  • Svara
   Anna
   4 april, 2023 kl 21:45

   Det är världens bästa fördel. Finns det ens någon nackdel? Jag hade kunnat ha sommartid året om.

 • Svara
  Mia
  31 mars, 2023 kl 10:44

  Det borde vara lag på att aldrig behöva utföra något (som en inte är sugen på) efter träningspass.

  • Svara
   Anna
   4 april, 2023 kl 21:44

   Håller med. Ska vi bestämma det bara!?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.