Aktuellt

Lucka 4 i Stävie

Dagens uppdrag är att bättra på markeringarna i Stävie-skogen inför Lucialöpningen den 12 december. Som upplagt för att riva av springkalenderns fjärde lucka i samma veva. INGEN vill missa ett tillfälle att springa på Stävie Trails fantastiska stigar. Om det så innebär ombyte på BAUHAUS parkering.

Fredrik har mancold. Därför får han räkna medaljer och inventera pilförrådet medan jag springer. Och som jag har saknat den här skogen. Det är liksom bästa sortens trail. Mjukt och gosigt utan stenar och jobbiga rötter. Och miljoner svängar så man inte ens för en sekund får långtråkigt.

Just idag är det fler cyklister än löpare på banan. Jag tackar högre makter för att de flesta av dem har skrikande bromsar som hörs flera minuter innan de dyker upp. Alltid beredd, aldrig överkörd.

Medan Fredrik köper färg svidar jag om. På Bauhaus parkering, i rutan längst bort från allt. Tro tusan att det ska komma en bil och ställa sig bredvid. Hur är det ens möjligt?

Färginköpet går så där. Killen på färgavdelningen är antingen ny på jobbet eller färgblind. Han får instruktionen SKRIKGUL och blandar en färg som närmast liknar vaniljsås. Helt omöjligt att se på en björk.

Därför får vi ta ut svängarna. Från gå våra små diskreta pilar och måla dit JÄTTEPILAR.

Fredrik som förstört åtskilliga kläder genom åren har tagit på sig en ändamålsenlig outfit till det facila priset av 69 kronor. Han är snyggast i hela skogen och skrämmer förmodligen slag på minst ett par stycken. Men roligast är ändå att hans nyköpta finplagg spricker i grenen när han sätter sig på huk. Ratsch! låter det i hela skogen…

Nu är banan laddad inför Lucia-löpning. På en varm sommardag i juli ska vi nog se till att byta färg helt. Vilken färg tycker du syns bäst i skogen?

7 Kommentarer

 • Svara
  Marie
  4 december, 2022 kl 18:44

  Köp lite reflexer och sätt upp så har ni en fin reflexbana också. Annars samma färg som pilarna så man fattar att det är samma bana.

  • Svara
   Anna
   4 december, 2022 kl 21:18

   Vi har reflexer målade på träden också. Världens finaste reflexbana :D.
   Såklart ska alla pilar vara samma färg, så den färg vi målar kommer vi måla över alla gamla med. Gärna lite synligare än vaniljsåsgul.

   • Svara
    Marie
    5 december, 2022 kl 21:16

    Åh, lite otydlig inser jag. Menade om ni hade samma färg på de målade pilarna och de tillfälliga vid tävling, för ev minskad förvirring. 😀

 • Svara
  M
  4 december, 2022 kl 20:44

  Jag måste vara neggo och säga ingen färg alls, hellre tillfälliga markeringar eller reflexer som tidigare kommentar föreslog. I min hemmaskog är det skrikgula ”L” här och var på både träd och berghällar från ett arrangemang för typ 10-15 år sen, som inte följer någon av de vanliga lederna och stigarna. Det förtar delar av min naturupplevelse, särskilt som det är kladdigt målat här. Sorry för neggo, som sagt. (Även om jag läst att ni kämpat med folk som river ner era arrangemangspilar, såklart mindre sannolikt att desamma skulle måla över era markeringar…)

  • Svara
   Anna
   4 december, 2022 kl 21:28

   Vår bana är uppmarkerad som ett ”motionsspår”, därför kan vi inte ha tillfälliga markeringar. Vi har banan uppmärkt med färg och reflexfärg året om och har försökt måla de så diskreta som möjligt. Men väder och vind och knöliga träd gör dem bleka, ojämna och svåra att följa. Och med den vaniljsåsfärgade färgen fick vi ta ut svängarna lite för att de skulle synas alls. Så färgen är inte för loppet i sig (då kompletterar vi ändå med lösa pilar) utan för att visa vägen för folk som vill cykla och springa längs en fantastisk stig som annars skulle vara helt omöjlig att hitta runt på. Och nej, du är inte neggo. Jag gillar inte heller kladdiga träd som är målade utan tillstånd. Vi har tillstånd från både kommunen och markägarna.

   • Svara
    M
    5 december, 2022 kl 18:40

    Puh! Så bra!

 • Svara
  ingmarie Nilsson
  4 december, 2022 kl 22:34

  hahaha! Tack för bilden på Fredrik!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.