Aktuellt

Piggelina provar: The Trip

Behöver få upp värmen efter morgonens kallbad och hittar en The Trip-klass med potential att lösa uppgiften. 45 minuter virtuell cykling signerat Les Mills.

Kliver in i salen 7 minuter före start. Det är mörkt och knäpptyst, och jag är alldeles ensam. På den jättestora skärmen visas reklam för energidryck när det istället borde spelats lite peppig musik.

Anyway. Två minuter innan start ramlar två personer in. En annan kommer med en sekunds marginal, och går igen 2 minuter efter…

Nu så. Nu är vi ju i alla fall ett cykelteam. Eller nått.

På skärmen visas värsta bergochdalbanan. Toppar, dalar, och tunnlar. Ingenting är inspirerat från verkligheten utan visar egentlingen bara riktningen. Upp eller ner eller rakt. I flashiga färger och formar, skapade i datorernas underbara värld.

Eftersom ingen instruktör finns, varken på riktigt eller på skärmen, får man ha öronen på skaft. Så man inte missar något ”stand” eller ”sit”. För vi växlar position hela tiden. Som längst får vi göra samma i 30-45 sekunder. Det här är passet för den som gillar omväxling! Men jag är ju en lättroad långdistansare som gärna nöter länge och väl i samma position. Jobbar mig in i tröttheten på ett sätt som gör mig tröttare än att hålla på att växla övning hela tiden.

Eftersom jag inte vet upplägget har jag svårt att veta hur mycket jag vågar ta ut mig. Ett I-landsproblem som såklart löser sig automatiskt efter ett par gånger. Mest förbryllad blir jag över att tiden går så fort. Och att det jag tror är själva uppladdningen inför finalen faktiskt ÄR själva finalen.

Missar därmed att kräma ut det sista och känner mig lite snuvad efteråt.

Men med Lund Runt i benen är det förmodligen bara bra att det blev en lagom njutbar genomkörare istället för en maxinsats.

Har du provat The Trip?

 

4 Kommentarer

 • Svara
  ingmarie Nilsson
  13 november, 2022 kl 18:51

  Många gånger! men då är det en gigantisk duk (typ bioduk) och instruktör. Superskoj! Det du gjorde låter mer som en slags zwift… (?)

  • Svara
   Anna
   14 november, 2022 kl 20:32

   Nej, det var The Trip. Och duken var stor. Brukar ni ha instruktör på filmen menar du? Eller bredvid i salen?
   Zwift håller bara coolingcyklisterna på med :D

   • Svara
    ingmarie Nilsson
    15 november, 2022 kl 21:24

    Sats har riktiga instruktörer som cyklar med.:-) Får haka på och testa virtuellt!

    • Svara
     Anna
     22 november, 2022 kl 21:16

     Det låter roligare! Det har nog NW på de passen som inte heter virtuell The Trip utan bara the trip. Men ibland vill man träna mitt på dagen när ingen instruktör vill hålla pass så då får man hålla tillgodo med virtuellt

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.