Aktuellt

Cph Half vs Löparfesten i Skanör

Det här är stora halvmarahelgen. Både i Skanör/Falsterbo och Köpenhamn ges möjlighet till en platt halvmara i perfekt löparväder. Några valde den ena. Några den andra…

köpenhamn marathonFör mig var valet enkelt. Jag ville ha folkfest och då är 25000 löpare i Köpenhamn svårslaget. Dansk publik är dessutom snäppet mer wild and crazy än den svenska. Det var inget svårt val.

Fast i efterhand hade Skanör kanske varit klokare. För den som tvångssparar pengar är en resa inom Skåne ett fynd jämfört biljetten över bron. Och för den som inte hittar i sitt eget vardagsrum hade chansen att hitta till starten varit betydligt högre i en skånsk byhåla jämfört men en dansk storstad! Och hur lönt är det ens att fråga efter vägen när man inte förstår svaret…

Så inför loppet i morgon är jag minst nervös över själva springandet. Istället oroar jag mig för att tåget ska vara inställt, att jag inte ska hitta starten, och för att jag (ifall jag hittar dit) inte ska hitta hem.

Men jag ser fram emot att lära mig vad 1:45-ballong heter på danska. 3:30–ballong finns sedan tidigare i mitt danska vokabulär men nu är det dags att utöka ordförrådet med ännu ett livsviktigt ord!

Och DET hade ju inte hänt i Skanör. Jag vet ju redan att det heter EJNÅFÅRTTIFIM-ballong i Skåne…

Inga kommentarer

    Lämna ett svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.