Aktuellt

Anledningen till att träna!

En del ser träning som ett nödvändigt ont som tidningarna säger att man BEHÖVER göra. Det bloggade jag om nyss. Men det är inte sant. Ingmarie myntade klokaste citatet of all times på vår sällskapsrunda idag. Träna gör man för att orka upplevelsespringa långt på vackra platser. Och precis så är det. Jag brukar säga att jag alltid vill vara så tränad att jag kan spontanspringa ett marathon. Men alltså. Det är ju ännu viktigare att vara så tränad att man orkar sällskapsträna. Så här:

Vi träffas på tågstationen i Åstorp för två etapper på Skåneleden. Vädret är bästa möjliga enligt båda två. Soligt, varmt och glassigt. Vi vet att första milen till Hålebäck ska vara lättsprungen och att sista elva till Krika skog kommer att bli tuff. Gott så. Omväxling förnöjer.

Varken jag eller Ingmarie gillar när underlaget blir för struligt, men det är bara få partier som sätter käppar i våra hjul. Det är mestadels lättsprunget och mjukt. Som vanligt när vi ger oss ut pratar vi minst lika mycket som vi springer. Och jag känner mig som värsta otrevliga som hela tiden avbryter samtalen med den numera klassiska frågan: Har du sett någon orange?

Det har hon oftast inte, eftersom hon precis som jag mest pratar och tittar på marken. Det blir några turer fram och tillbaka. Oftast ganska korta, men en rejäl uppförsbacke helt i onödan lyckas vi klämma till med!

Undantaget ett par tråkigare sträckor på asfalt (den första dessutom med oförklarligt många bilar) är sträckan magisk. Över fina öppna fält, bredvid majsplantage och genom bokskogar.

Med tre kilometer kvar växlar både jobbigheten och vackerheten upp en smula. Det går uppför så vi nästan inte orkar prata. Fast bara nästan. Vi kryper stundtals på alla fyra och åker nästan kana på vägen ner. Vi njuter en utsikt som är makalös och får sms från Fredrik som undrar var vi blivit av…

Men vi har i vanlig ordning bara fotat lite, sprungit lite fel och njutit av vägen. 22 kilometer in på kontot varav ett gäng branta backar. Man behöver träna för att orka sånt. Därför kommer jag aldrig sluta träna.

1 kommentar

  • Svara
    ingmarie Nilsson
    31 juli, 2022 kl 20:39

    Tack för i dag! Som du så klokt sa; detta är absolut bästa sättet att umgås på! man får ju liksom allt på en gång! Skiner solen som i dag blir det allt upphöjt till 1057!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.