Aktuellt

Göteborgsvarvet

Idag har halva världen sprungit Göteborgsvarvet. Jag har sprungit till Bunkeflostrand. Men jag har många Göteborgsminnen i bagaget som jag passar på att dela med mig av en dag som denna!

2007. Springer mitt första Göteborgsvarv och får se mig besegrad av Fredrik med 1,5 minut. Det var sista gången det hände…  Läser inlägget och känner hur mitt bloggande förändrats. Jag skrev ju som en sopkvast dåförtiden, så ointressant att det är omöjligt att förstå att jag liksom lyckats samla på mig en del bloggläsare genom åren.

2008. Slår Fredrik med tre minuter. Men det är inte det jag minns mest. Det är smärtan i benen efteråt och hur vi haltade in på MAX i Halmstad och knappt tog oss fram till kassan. Träningsvärken efteråt var inte nådig. Ibland saknar jag den…

2009. Persar. Igen.  Det är fördelen när man är ny på distansen, pers varje år!

2010. Persar igen men är bara sur efteråt. Var tydligen många svettiga gubbar i vägen det året….

2012. Superpersar. Men det jag kom ihåg mest är att jag hade lämnat både mobil och plånbok till en kompis som jag naturligtvis inte hittade en målgång. Svalt ihjäl en stund innan jag skulle hämta ut väskan som de lagt på fel ställe och därmed inte hittade. Så jag fick frysa ihjäl en smula också….

2015. Springer med lånad nummerlapp med löftet att inte seeda ner ägaren. Nervös halva loppet för att misslyckas. Hon skulle jaga mig med blåslampa om hon fick starta efter Volvo…

2018. Mitt senaste varv. Nästan personsämsta i värmen. Fast det värsta är att jag blir intervjuad efteråt och behöver höra min röst över hela målområdet. Det är fasen jobbigare än att springa….

Jag räknar det till 6 varv och därmed ett av de lopp jag sprungit flest gånger. Helsingborg marathon leder med sju. Och då har jag ju ändå bara börjat… 23 to go!

Sprang du Varvet idag?

5 Kommentarer

 • Svara
  ingmarie Nilsson
  21 maj, 2022 kl 19:46

  Tycker som sagt var att det där loppet är kraftigt överreklamerat. Har sprungit det tokmånga gånger och aldrig fattat grejen. (har alltså försökt fatta! Haha)
  Inte ens som elitlöpare är det särskilt bra. Kom 3a en gång och vann en rygga. Plus det där alla får. En halv banan, en mini kexchoklad,. medalj och dricka. Typ… Lite snålt kan man ju tycka med tanke på vad de drar in…
  Finns massor av andra lopp jag hellre lägger mina pengar på! T ex TGS!

  • Svara
   Anna
   21 maj, 2022 kl 20:28

   Vilken underbar komplimang. Får jag använda den i vår marknadsföring? :D

 • Svara
  Josefine Bonde
  23 maj, 2022 kl 10:11

  Jag sprang varvet, mitt 10:e, älskar det, det är folkfest!!!

  • Svara
   Anna
   12 juni, 2022 kl 18:00

   Wow! Grattis till tioårsjubileet!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.