Aktuellt

Göteborg – fortsättningen!

Jag lovade er en fortsättning på Göteborg. Det som hände när löpteknikkursen var slut. När hjärnan var mättad av instruktioner, men benen pigga på mer…

Eftersom tiden är knapp optimerar vi med lunch och kaffe på samma ställe. Det är Viktors kaffe vi är sugna på att testa, efter ett misslyckat försök under GBG FIVE, då vi möttes av en låst dörr…
Vi slår till på en avokado & Mozzarella toast och en latte. Precis så där lovely som det låter.  Och kanske precis det som får oss att piggna till lite. Att kliva upp klockan 04:40 sätter onekligen sina spår framemot lunch.

På agendan har vi Änggårdsbergen. En pärla vi hittade under samma GBG FIVE. En otippad vildmark mitt i Göteborg, alldeles för fancy för att låta bli. Även om man är lite trött.

Vi kör till Högsbo, byter om på en parkering, tillåter oss själva att gå i den branta backen upp till Axlemossen. När den flackar ut tar vi några löpsteg innan Fredrik konstaterar att hans ben inte ska springa. De tog stryk efter en tävling för två veckor sedan och har inte återhämtat sig. Jag får springa själv. Jag och mitt obefintliga lokalsinne.

Det är skyltat åt två håll, Eklanda och Botaniska. Om jag springer fram och tillbaka åt båda hållen får jag ihop en sexkilometersrunda. Det känns lagom med tanken på tiden och långpasset dagen innan. Men det var det där med lokalsinne! Och andra människors förmåga att skylta banor.

Det finns plötsligt två Eklanda. En hage och en skog. Det är bara gissa och hoppas på tur. Ibland finns ingen Eklanda. I alla fall inte åt det håll jag kommer ifrån. Vänder man sig om kan man dock ha tur att se skylten. Fast det spelar ingen roll. För här är fantastiskt och varje extra meter är bara en extra meter till energiboostkontot. Det är skog och vitsippor. Höjder, utsikt, mossor och dammar. Plötsligt hittar jag ändå till Botaniska. Jag vet att det är magiskt att fortsätta här, men nu behöver jag vända.

9 kilometer senare är jag fylld till brädden med ny energi. Och förstår inte hur jag kunnat missa detta ställe i alla år.

Änggårdsbergen alltså. Dagens tips till alla med lika dålig Göteborgskoll som jag!

2 Kommentarer

 • Svara
  Hannas krypin
  5 maj, 2022 kl 14:21

  Men wow! Att så fantastiskt natur finns mitt i Göteborg hade jag inte kunnat ana.

  • Svara
   Anna
   16 maj, 2022 kl 15:11

   Det gjorde inte jag heller förrän i höstas! Värsta surprajsen mitt i stan!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.