Aktuellt

Lärdomar

Igår lärde jag mig att kajakhöfter gör susen för farten. Idag lärde jag mig att det är omöjligt att vara en kajak när man fryser….

Söndag lunch. Ska bara springa ett par varv i parken för att mjuka upp benen efter flygresan. Benen känns fina och plötsligt får jag för mig att testa mina ”kajakhöfter”. Ett löptekniktips från självaste Fredrik Zillén, som vi övat på i Portugal. Allt klickar och plötsligt springer jag med hjälp av mina kajakhöfter 20 sekunder fortare per kilometer än jag brukar. Jag flyger fram. Så känns det i alla fall. Kanske ser jag ut som en kajak eller en roddbåt, who knows…

Det var igår.

Idag får jag löpabstinens efter en halvdag i kontorsstolen och tänker klämma en snabb femma på lunchen. Klär mig efter hur vädret ser ut inifrån och ger mig ut i korta tights och tunn långärmad tröja. Kanske i tron att jag fortfarande befinner mig i Portugal. Det gör jag inte. Och temperaturen har fallit en hel del sen igår. Jag fryser.

Alla leder stelnar till och plötsligt är det inte kajaken som är ute och far. Det är ett springande kylskåp. Jag kan inte ens puffa med armarna så stel som jag känner mig. Farten tillbaka där den brukar.

Så. Till nästa gång. Klä på dig människa så du kan springa avslappnat. Det var ju grymt mycket roligare!

Och för er som undrar över kajakhöfterna så går det säkert att googla….

Inga kommentarer

    Lämna ett svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.