Aktuellt

Trekvartstights

Trekvartstights är det ultimata plagget när det är för varmt för långa tights och för kallt för shorts. Ett typiskt lagom-plagg som tilltalar den med grav beslutsångest. Problemet är att just den längden är tantigast ever. Enligt både dotter och man. Och när dom två är överens så måste det vara sant!

Med mina vinterbleka ben känner jag mig naken i shorts. Och rädd för att frysa om knäna. Men lika rädd för att frysa är jag för att bli överkokt. Av tyget på underbenen. Den där panikkänslan av att känna sig instängd. Då kommer tanken om trekvartstights smygande.

Jag har två par från dinosauriernas tid. Då när trekvarts var den trendigaste längden i stan. Det står Team Nordic Trail på det ena paret. En hint om hur gamla de faktiskt är. Det var liksom 8 år sedan TNT hade premiär i Malmö

Jag vet att man inte ska bry sig om vad andra tycker. Speciellt inte sina barn. Då hade jag gått omkring i nittiotalsjeans och där någonstans går gränsen. Men ändå. Man vill ju inte vara tantig. Speciellt inte när man faktiskt i deras ögon är en!

Därför springer jag Yddingeloppet i shorts och bländar hela startfältet. Fredrik tycker att jag ser sportig ut och faktiskt ser jag hellre sportig ut än som en tant. Men en liten längre modell hade inte skadat. För omgivningens skull!

yddingeloppet

Har letat efter längre shortsmodeller men det finns liksom inte för tjejer. Eller tanter. Det måste man vara man för att få ha. Orättvist!

Men nu är det november och shortsen kommer att förpassas till flyttlådan ”saker-jag-inte-behöver-innan-den-fjortonde-januari”.

Så nu får vi hoppas det bli tillräckligt kallt för långbenat. För det är inte tantigt.

Använder du trekvartstights?

8 Kommentarer

 • Svara
  ingmarie Nilsson
  1 november, 2021 kl 21:58

  Ja såklart! Med kjol. :-)

  • Svara
   Anna
   3 november, 2021 kl 21:22

   Det klär dig perfekt!

 • Svara
  Sofia
  2 november, 2021 kl 05:59

  Trekvartstights är bäst ju, så ja! bekvämlighet går först :-)

  • Svara
   Anna
   3 november, 2021 kl 21:22

   Eller hur! Vi får fortsätta bejaka våra inre tanter!

 • Svara
  A-mamman
  2 november, 2021 kl 09:57

  Ja, lite längre än till knäna. Inte tantigt alls tycker jag! Även om jag är en tant. Jaja, korta shorts som ger skav mellan låren är det absolut sämsta alternativet men jag förstår inte heller 8/9 längd. Som långa fast för korta. Så det alltid blir glipa till strumporna. Vilket i och för sig är sportigt och snyggt?

  • Svara
   Anna
   3 november, 2021 kl 21:24

   Glipa funkar bara på halva året. Snart går vi in i årstiden då jag fryser bara jag ser en glipa :D. Shorts älskar jag, speciellt när benen är lite mindre vita. Men jag är nog för bredbent för att få skav :D

 • Svara
  Marie
  2 november, 2021 kl 17:20

  Jag köper killshorts, de är lite längre och passar mina stadiga lår betydligt bättre. Trekvarts enbart om jag inte hunnit BUS:a benen och inte vill blända någon.

  • Svara
   Anna
   3 november, 2021 kl 21:25

   Smart!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.