Aktuellt

Kolaintervaller

Runacademy-onsdag. Upplägget var kanon. Benen var det inte…

Känner redan på uppvärmningen att kroppen inte är på humör. Det känns som att springa i kola. Fast sånt kan ju släppa efterhand så det är inget jag lägger någon vikt vid. Överlever löpskolningen, kanske mest för att jag får nytta av mina aerobic-skills. När det gäller hopp och studsövningar med inslag av koordination har man grym fördel av en bakgrund i amerikasockar och jazzbrallor (dock inte samtidigt). Fnissar i mungipan när folk försöker få ordning på kroppsdelar som ska åt olika håll samtidigt.

Sen är det deras tur att fnissa. Åt kylskåpet som försöker ta sig framåt fast mest står på stället. Det finns liksom ingen kraft i maskineriet. Ingen växelspak och ingen motor. Och med den utrustningen ska jag springa intervaller. En stege från femminuter ner till en. Och dubbla tabatas därefter. Det ska gå fortare och fortare efterhand. Jo tjena.

Jag skyller på Lund Runt och den efterföljande återhämtningen i form av dubbla spinningpass. Upplägget gjorde uppenbarligen inte susen för intervallbenen och kommer förmodligen inte ingå i något marathonprogram någonsin.

 

4 Kommentarer

 • Svara
  Hannas krypin
  24 november, 2021 kl 23:12

  Jag hade också sega springben idag och för min del blev det att inte springa alls. Vart väl ungefär 2 kilometer, så inget att hänga i julgran direkt. Men äsch, bättre ett skräppass än inget alls. Mig skulle du garanterat fnissa åt om du såg mina aerobicskills, när alla andra går åt höger så går jag åt vänster. Att koordinera armar och ben samtidigt ska vi inte ens prata om…

  • Svara
   Anna
   27 november, 2021 kl 13:59

   Haha, underbart! Att ha dåliga aerobicskills är en bra egenskap. Då skapar man god stämning i en löpgrupp, eller friskisuppvärmning inför lopp :D Så länge man inte puttar till någon som snubblar och stukar foten. Då är man nog inte poppis längre :D

 • Svara
  A-mamman
  25 november, 2021 kl 20:35

  Tänk på oss som alltid har det så 😆

  • Svara
   Anna
   27 november, 2021 kl 14:00

   Haha, så illa är det nog inte. Insidertips från coachen är att de piggaste benen dyker upp när man minst anar. Så testa att sova lite dåligt, ät en semla, stressa en smula och lägg på lite duggregn. Det funkar alltid!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.