Aktuellt

Julkalender 2021

Vi måste prata julkalendrar. För även om jag fortfarande tror att det är september så vittnar lussekatterna i affären om att det är jul på gång.

Det finns olika julkalendrar, t ex:

 1. Den på teve med tillhörande papperskalender. Vi tittar alltid på julkalendern tillsammans fast vi bara har ett barn hemma och hon dessutom snart fyller myndig. Men det är 15 minuters mystid som är värt massor. Men vi skippar papperskalendern. Fattar inte vitsen, de öppnar ju den i sändning.
 2. Chokladkalender. Livsnödvändigt. En chokladbit till teve-kalendern alltså. Men det måste vara en med stil. Inte tysk skräpchoklad. Hittar vi ingen bra knåpar vi ihop vår egen. Gott ska det vara.
 3. Träningskalender. Den roligaste of all time var när Sara Rönne hittade på en jävligt jobbig julkalender. Datumet bestämde antal och du själv fick välja av vad. Chins, kilometer, upphopp, bara fantasin satt gränser. Jag valde EN chin för att inte behöva göra 24, men inte ens den lyckades jag med

Årets val av träningskalender är inte bestämt ännu. Kanske kör jag en favorit-i-repris på Saras. Eller så hoppar jag på löparkalendern från Race One. Den finns i två varianter, vanlig och Ultra. I den vanliga får du en distans mellan 3-6 km varje dag. Den är hemlig fram till respektive dag och du har bara den dagen på dig att genomföra den. I ultrakalendern är distanserna mellan 7-15 km.

Jag får filura lite till. För jag måste hitta en kalender som synkar med flyttstädning….

2 Kommentarer

 • Svara
  Helena
  9 november, 2021 kl 21:44

  Jag har beställt en kalender från Österlenchoklad. De gör ju goda grejer generellt (det brukar ingå ett besök där under någon roadtrip under sommaren :-) ), så det känns ganska safe :-D Sedan visade det sig att även Hovby här i Lund kommer att göra en egen kalender, men man kan ju inte köpa 2 finkalendrar – eller? ;-)
  Kommer ihåg när Sara körde sin kalender. Hakade inte på den då, men kanske skulle köra den i år istället :-D

  • Svara
   Anna
   10 november, 2021 kl 07:08

   Håhå, det lät finfint båda! Och nej, det finns ingen gräns för antal chokladkalendrar. Precis som för kaffe: blunda och köp 😀

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.