Aktuellt

Lucka 1

image

Första december idag! Och med det börjar julkalender-rejset mot julafton. Jag har begränsat mig till två julkalendrar. En med choklad och en med träning. Det KAN vara den bästa combon. Som träningskalender har jag i myllret med kalenderutmaningar valt Saras som har ett helt fantastiskt upplägg.  Du väljer själv vad du vill göra men datumet ska liksom sätta antalet! Idag kan det alltså handla om 1 km, 1 repetition, 1 minut, 1 timme… Av valfri aktivitet.

Jag är siffernörd. Älskar att träna i siffermönster. Behöver matematisk struktur och har svårt när det blir spontant och flummigt. Det är därför fartlek inte funkar på mig…

Anyway. Idag kickade jag igång kalendern med EN chin. Eller en pull up om vi ska hålla oss till nomenklaturen.  Jag nådde som befarat inte hela vägen upp utan att smyghoppa och vet därför inte om det räknas. Därför sprang jag ETT dussin kilometer också. För att vara på den säkra sidan.

Fil 2015-12-01 13 27 45 

Nu sitter jag och filar jag på nya luckor och blir helt lycklig över hur mycket roligt man kan göra med en liten siffra. (Sa jag att jag går igång på siffror?). Här är några av de saker jag vill bocka av innan tomten knackar på dörren:

TVÅ pinnar armgång (jag har aldrig lyckats med en enda pinne, men kalendrar ska väl utmana. Man kan inte bara äta choklad…)

TRE gånger 10 minuter tröskelintervaller.

X minuter jägarvila. Får se hur länge jag vågar vänta…

TJUGO km längdskidor. Förutsatt att Umeå bistår med snön!

Sen har jag en sjukt kul grej. Men den vågar jag inte outa redan. Filar vidare och återkommer. Stay tuned.

8 Kommentarer

 • Svara
  traningsgladje
  1 december, 2015 kl 17:51

  haha jag har aldrig förstått de som sprungit ett pass på 29.50 km och som måste springa fram och tillbaka runt huset för att komma upp i 30.00. vad händer annars undrar jag? :)

  • Svara
   Anna
   1 december, 2015 kl 19:13

   Jag vet inte vad som händer annars för jag har aldrig provat :) Springer alltid rundor runt kvarteret för att få ihop det. Det stör mitt sinne annars….

   • Svara
    Lina
    1 december, 2015 kl 19:36

    Haha där är vi så lika :) kul med kalendern, skoj och följa vad du ska ta dig an :)

   • Svara
    pernillabredolt
    1 december, 2015 kl 21:43

    Sådan är jag också. Lite småskadad. Och 14KM kan man heller inte sluta ett pass på, eller 29 för det är för närma 30 som är en snyggare siffra.

    • Svara
     Anna
     2 december, 2015 kl 16:37

     Man undrar lite vad grannarna tänker…. :)

 • Svara
  Ingmarie
  1 december, 2015 kl 21:14

  Och DÄR blev jag ruskigt nyfiken i en strut!

 • Svara
  Mia
  2 december, 2015 kl 09:03

  Jo, men det räknas såklart trots lite hopp! En får ju utgå från där en är. Nyfiken på dina framtida kalenderplaner. Lycka till!

  • Svara
   Anna
   2 december, 2015 kl 16:38

   Tack! Jag hoppas kunna hoppa mindre och mindre. Kanske kan jag göra en till julkalendern nästa år :)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.