Aktuellt

Gymbyte

Jag minns fortfarande mitt allra första pass på Nordic Wellness i Kävlinge. Gymmet hette Time Sportsclub och var ännu inte uppköpt av NW. Jag var jättenervös, trots att jag instruerat i tretton år. För här hade jag inga stammisar. Sånna där man känner sig trygg med, som man vet är där för att de gillar ens pass.  Snart är det dags för gymbyte igen…

Efter 10 år på NW i Kävlinge tänker jag mig en fortsättning i Malmö. För jag tror inte jag kan hålla mig borta från instruerandet när vi flyttat. Det är liksom en del av mig. Ikväll gjorde jag studiebesök på Nordic Wellness Kronborg som ligger bara tvärs över gatan från vår soon to be lägenhet. För att se om jag kan tänka mig att jobba där.

Jag känner mig bortkommen när jag kommer in, men inser snart att allt känns bekant. Samma skyltar, samma toadoft, samma blippmaskin. Människorna verkar vanliga, musikanläggningen av samma sort som jag är van vid. Jag tror nog det hade funkat. Men det kommer bli nervöst. För här finns ju inga stammisar…

Vis av erfarenhet från förra bytet vet jag ju att stammisar kommer med tiden. Men ändå. Tills dess kommer jag sakna ihjäl mig efter Kävlingestammisarna. De som aldrig slutar gilla mitt, enligt säkra källor, bästa spinningpass från 2011. De som sett mig cykla i body, paljett-topp, cykelhjälm och toppluva. Inte samtidigt dock. De som spinnat i 8 timmar och 18 minuter med mig. För att Vasaloppet var för kort, och Vasaloppet-tills-Fredrik-var-i-mål var mycket mer rafflande.

Usch det blir ett tufft uppbrott. Jag får nog sätta ihop ett best-of-Anna-pass med gamla klassiker från förr. Boten Anna och Cascada liksom. Det kommer bli förskräckligt. Men kul.

Inga kommentarer

    Lämna ett svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.