Skåneleden 2020

Skåneleden SL4: Snogeholm-Lövestad

För Skåneledenetapper som kräver lite logistik är det bra att ha vänner. Med två bilar slipper man ta till tantcykeln eller anpassa sig efter bristfällig kollektivtrafik. Igår sprang vi etapperna mellan Snogeholm och Lövestad med bästa tänkbara sällskap.

Skåneleden

Etapp: 11 (Snogeholm-Vitabäck) och 10 (Vitabäck-Lövestads åsar).
Hur: Två bilar till Lövestad. Lämnar ombyte i ena bilen och tar den andra till starten i Snogeholm. Det viktigaste att komma ihåg är att få bilnyckeln med sig till den bil som står parkerad. Annars kan utflykten bli längre än tänkt…
Svårighetsgrad: lättsprunget. Mestadels platt, grusväg, mjuka stigar. Men Lövestads åsar är ju av förklarliga skäl lite åsiga…

Skåneleden

Det är en exemplarisk runda att sällskapsspringa på. Vägarna är ofta breda och vi kan springa fyra i bredd under stora delar. Men först ska vi ta oss ut ur skogen som omger Snogeholm. Det är fina stigar där vi får lägga oss på led. Småkuperat men mest mysigt. Stigarna övergår i lite mer grus och det är på den knöligaste grusvägen som sandal-incidenten sker.

Skåneleden

Med lagad sandal och därmed besparad risk för blodiga fotsulor tar vi oss vidare. Mycket grusväg över fält, lite för mycket asfaltvägar och bitvis riktigt mysiga skogspartier.

Älskar fälten med rullar på. Blir glad av nedfallna päron och tjuvsmakar ett i en spontan fruktstund. Tiden går fort när man pratar och trots en ganska lång skomakarpaus är vi snart framme i Lövestad.

Skåneleden

Men äventyret slutar inte där. För när man sällskapsspringer mitt i veckan gör man klokast i att göra det rejält. Därför avslutar vi på Trydes 1303 i Tomelilla. Här kan man välja mellan tapas, indiskt eller pizza och jag kör på indiskt. En värmande gryta känns precis rätt när man är lite frusen. En tipptopp avslutning på en höjdareftermiddag. Vardagslyx när den är som bäst!

 

 

4 Kommentarer

 • Svara
  ell
  20 augusti, 2021 kl 15:58

  åh såna tråkiga mittemellan-etapper som varken är kul att springa eller cykla :/

  • Svara
   Anna
   20 augusti, 2021 kl 21:19

   Fast den var inte bara tråkig. Bara avsnitten på stor bilväg. Men skogsstigarna var fina! Finns värre etapper närmare Malmö :D

 • Svara
  ingmarie Nilsson
  20 augusti, 2021 kl 18:44

  Var det alltså åt andra hållet mot vad vi sprang?Ser fint ut hur som helst!

  • Svara
   Anna
   20 augusti, 2021 kl 21:22

   Loppet gick Lövestad-Snogeholm-Kullatorpet. Du sprang från Snogeholm-Kullatorpet. Vi sprang första halvan av loppet. Fast åt fel håll :D
   Skogsstråken var superfina, åker kan också vara mysigt. Sen var det några korta bitar på asfalt som var lite för trafikerade….

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.