Aktuellt

Konsten att laga en sandal

En del har med sig saker när de springer. In case of emergency. Typ bandage, huvudvärkspiller och antihistamin. Jag tänker aldrig på sånt.

Än mindre tänker jag på att ta med saker för att laga trasiga sandaler. Kanske för att jag springer i vanliga skor, men mest för att jag nog aldrig tänkt på att något kan gå sönder. På dagens sällskapslöpning på Skåneleden hade just ett sandal-lagnings-kit varit av godo!

Vi har bara hunnit 6 kilometer när någonting lossnar från Jockes sandal. Remmen som går upp mellan tårna släpper, och plötsligt står han med en obrukbar sandal i handen. Vi har 18 kilometer till mål…

Men det är inte vilka löpare som helst som just idag befinner sig på leden. Det är typ kreativitets-eliten. I linningen på Jockes shorts finns ett snöre som han får offra. Med risk för att tappa byxorna, men ibland får man chansa lite!

Med en pinne görs hålet genom sandalens sula större så att snöret kan träs igenom och på undersidan fästas med en KNOP. Och äntligen fick Fredrik nytta av sin nördhobby att lära sig knopar!

Den lagade sandalen ska enligt uppgift vara ännu skönare än originalet och shorts-snöret hålla upp foten på ett bra sätt.

Rapporten från själva leden kommer en annan dag. Just nu ska jag bara lägga på minnet att alltid ha med mig shorts-snören på mina löprundor. Man vet aldrig när de kan komma att behövas!

Inga kommentarer

    Lämna ett svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.