Aktuellt

Den där visselpipan!

Du som har en Salomon vätskeväst har också en pytteliten visselpipa. Och förmodligen har du också någon gång stört dig på att den hoppar omkring och låter varje gång den slår i spännet på västen. Klick-klick-klick. I takt till dina steg.

Det händer mig varje gång. Jag petar ner den i fickan som finns där under men det tar inte många steg innan den letat sig upp. Klick-klick-klick. I alla år har jag hindrat mig själv från att slänga den. Tänkt att den är bra att ha om man kommer vilse. Eller i de lopp där visselpipa är ett krav. Men igår fick jag nog…

Jag får ganska dåligt humör av oframkomlig terräng. Av att tappa fart, snubbla och känna mig klumpig. När jag direkt efter gårdagens njutarpaus, med trögstartade ben, får bråka med rötter och stora stenbumlingar är humöret på minus. Då hörs ljudet. Klick-klick-klick. Jag är vanligen snäll som ett lamm men ibland tänder det till. Stubinen går av. Explosionen är ett faktum. Jag blir så irriterad på visselpipan att jag sliter av den. Hade det funnits en soptunna i naturen hade den åkt rätt ner, men nu får det bli fickan i stället. Leave nothing but footprints liksom. Inte visselpipor.

När jag kommer hem prov-visslar jag. Har faktiskt aldrig gjort det. Det låter som en tonårsvisselpipa långt innan målbrottet. Typ inget. Den skulle inte rädda mig på något vilsespring någonsin. Tänk på det när du springer omkring och låter klick-klick. Du gör det liksom helt i onödan. Ingen kommer höra dig när du visslar. Faktiskt mer troligt att du hörs när du klickar….

Eller är det bara jag som fått ett studsande ickelåtande måndagsexemplar?

4 Kommentarer

 • Svara
  Lotta
  27 juli, 2021 kl 22:15

  Hm🤔 Har aldrig stört mig på visselpipan i min väst/rygga. Tänker också att den ska rädda mig, trots det låga ljudet😂

  • Svara
   Anna
   29 juli, 2021 kl 11:04

   What?! Finns det visselpipor som inte låter? Eller som stannar i fickan? Lyllos! :D

 • Svara
  Lotta
  29 juli, 2021 kl 22:21

  Har inte ens någon ficka till den😬 Den slår inte mot något hårt samt har kort snöre. Gammal modell, antar att det var bättre förr😂

  • Svara
   Anna
   30 juli, 2021 kl 22:18

   Fast jag har en gammal också. Låter också. TÄnk om det är jag som är felskapt? :O

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.