Aktuellt

Dags för Backyard

Det har blivit dags för Backyard. På lördag smäller det och jag är anmäld. Anmäld men inte riktigt sugen…

backyard ultra sydkusten

För den som inte känner till begreppet Backyard är det ett varv på 6,7 km som ska springas, och en nytt varv startar varje timme. Så länge du har hunnit runt innan nästa start får du fortsätta ett varv till. Tills du inte orkar mer. Eller tills ditt sunda förnuft säger att det räcker. Pga min skadehistorik har jag sagt absolut max 7 varv, men kanske hellre typ 5. Det är nog begränsningen som gör det tråkigt. Förnuft är sällan jättekul, även om det oftast är klokt.

Laddningen känns inte lika viktig när man inte ska hålla på så länge. Den medhavda picknicken inte lika extravagant. För fem varv behöver man ju inte ens ombyte, och det känns liksom inte på riktigt att inte behöva duka upp för hel campingsemester som jag brukar…

Men. Å andra sidan sprang jag bara ett varv förra året. Och fick till rätt bra feeling ändå. Hemma i soffan. Allt som krävdes var lite chips.

Därför packar jag med chipsen i år igen. Och läser blogginläggen från mina ”riktiga” lopp. Då när jag sprang till det blev mörkt.

Blir lite pepp av mina egna race reports men tillåter mig inte att bli alltför exalterad. Jag ska ju lyckas sluta redan innan själva festen börjat!

Vill ni följa mig under dagen så kolla in mitt insta.

2 Kommentarer

 • Svara
  Sten-Åke Persson
  9 juli, 2021 kl 10:09

  Lycka till Anna , om du tar 7 varv kan du kala dig för Ultralöpare

  • Svara
   Anna
   12 juli, 2021 kl 21:53

   7 varv var målet och 7 varv blev det :D

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.