Aktuellt

Hörte Brygga

Om jag inte hade en träningsblogg skulle jag ha en nördig matblogg med tips på god mat för sånna som gillar god mat…

hörte brygga

Nu har jag inte det. Men ändå, jag måste få skriva om Hörte Brygga. Ett mysigt ställe vid havet, någonstans i ingenstans, och ca 3 mil öster om Trelleborg. Till lunch finns bara ”Korgen” och det enda val man behöver göra är om man vill ha den med kött, fisk eller vegetarisk. Det andra valet, om man ska ha efterrätt eller inte, är inget val. Det MÅSTE man. I alla fall om man gillar nybakat direkt från ugnen…

hörte brygga

Fredrik väljer rökt sej och jag kör på det vegetariska med blomkål och linser. De små söta burkarna med spännande innehåll delar vi på. Det är bönröra på svarta bönor, majonnäs på gul lök, picklad rödlök, surkål, sallad och spännande skott. Med tillhörande bröd, smör och en burrata som Fredrik köper extra för att jag älskar det! Det är ju trots allt två dagar före bröllopsdagen…

Vill man ha den nybakade mandelkakan beställer man den med fördel direkt så är den klar precis lagom till man har ätit upp lunchen. Och som sagt, DET vill man.

hörte brygga

Grädden är vispad till perfektion och ni som känner mig vet hur petig jag är med det där. Löst och lent, allt annat är fail. Den enda nackdelen med kakan är att den är lite stor att dela för två. Men efter 75 km på cykeln slinker den ändå ner. För ja, vi har ju cyklat hit. Jag driver ju ingen matblogg…

hörte brygga

Nytankade med högoktanig energi är sista 30 kilometerna in till Trelleborg a piece of cake. Om det inte vore för de smala cykelvägarna, överväxta med gräs från både höger och vänster. Dessutom fullproppade med cykelturister på tisdagsutflykt. Men det är svårt att gnälla när omgivningen briljerar och vinden för första gången kommer bakifrån.

smygehuk

Att cykla till Hörte Brygga alltså – se det som ett tips från coachen.

Vill man hellre springa har jag såklart ett tips för det också. För det är ju en träningsblogg!

Men som man säger på SVT. Det finns ju andra färdmedel också…

Inga kommentarer

    Lämna ett svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.