Aktuellt

Lyxlångpass

Jag älskar att pimpa mina långpass. Att springa vackert och äta gott efteråt. Och vissa gånger blir bättre än andra. Som idag…

Det är 30 km som ska avverkas,  från orienteringstävling i Trelleborg till lunch i Hörte. Det är 17 grader och solen gassar från klarblå himmel. Förutsättningarna blir liksom inte bättre!

Jag springer så strandnära att jag får både sand och havsvatten i skorna. Dagen till ära är det nästintill vindstilla, vilket händer typ lika ofta som totala solförmörkelser…

Anyway. I Smygehuk tar landet slut. Det går inte att komma längre söderut. Pausar för energipåfyllning innan jag tutar vidare mot min slutstation i Hörte Brygga.

 

15 km strandstigar är fantastiskt men nu längtar jag efter asfalt och autopilot. Tar cykelvägen och matar undan mina kilometrar i lite raskare fart. Börjar ju bli lunchsugen!

Trots att jag avvikit från stranden är havet aldrig långt borta, jag kan när som helst vrida på huvudet och se det gnistrande blå vattnet. Den sträcka jag springer är magisk och jag undrar varför jag aldrig kommit på den briljanta idén att springa här tidigare.

Efter 31 km ser jag ett främmande blått föremål uppenbara sig. Det är mitt privata omklädningsrum/ståtält som står redo och väntar. Medan jag likt Stålmannen svidar om till människokläder smyger en förundrad dansk runt tältet och undrar om det är ett UFO. Det är det inte. Det är bara en vanlig löpare i ett ovanligt tält.

Och slutklämmen? Lunch på världens mysigaste Hörte brygga förståss. Med en mandelkaka till efterrätt som bakats på beställning. Direkt från ugnen, med en perfekt lösvispad grädde och hemmagjord björnbärssylt. Alltså jag kan tänka mig att göra om det här…

16 Kommentarer

 • Svara
  A-mamman
  7 maj, 2018 kl 09:09

  Sicken fin kaka! Och vilket härligt pass du haft – tänk att kunna njuta större delen av 3 mil. Avis.
  Men du, står du ut utan att duscha? Jag menar inte att det är ofräscht, bara att jag skulle tycka det var så himla oskönt. Kanske kunde du hälla en hink vatten över dig vid lilla tältet? Att bada efter turen är ju oslagbart men den möjligheten finns såklart inte överallt.

  • Svara
   Anna
   7 maj, 2018 kl 09:29

   Knepet är vattenflaskor i bilen. Med strålande sol ute blir vattnet precis lagom ljummet till det är dags att svabba av sig. Mitt eminenta ståtält har inget golv så det är bara att plaska på. Kände mig nästan helt fräsch förutom att jag missade sanden mellan tårna :)

 • Svara
  Trail & Inspiration
  7 maj, 2018 kl 09:20

  Men åååh, vilken löpar-/fikadag! Magi! :-)

  • Svara
   Anna
   7 maj, 2018 kl 21:01

   Ja alltså den var typ bäst! Fler magisöndagar åt folket!

 • Svara
  Mia
  7 maj, 2018 kl 10:48

  Nu då?

  Gud så drömmigt! Den rundan hänger jag gärna med på vid tillfälle :)

  • Svara
   Anna
   7 maj, 2018 kl 21:02

   Jamenjaaa! Kom hit vettja. Vi kan äta mandelkaka tills det sprutar ur öronen!

 • Svara
  Erika - Löpningen & jag
  7 maj, 2018 kl 13:23

  Den där kakan ser ju magisk ut! Kan tänka mig att den var magi x 2 efter långpass!

  • Svara
   Anna
   7 maj, 2018 kl 21:03

   Den var helt klart dubbelmagisk! Nu letar jag bra anledningar att få återuppleva min magic söndag! HOppas det är fler orienteringstävlingar på ingång….

 • Svara
  Johanna
  7 maj, 2018 kl 14:59

  Den där rundan måste jag nog prova på jag med, inklusive mandelkakan! Ser helt fantastiskt ut!

  • Svara
   Anna
   7 maj, 2018 kl 21:04

   Det är inte så många kyrkor på vägen. Annars kunde ni dragit ihop en kyrkbingo så hade jag kanske som omväxling kunnat följa med. Annars kan vi köra en mandelkakabingo :)

   • Svara
    Johanna
    8 maj, 2018 kl 22:00

    Mandelkakabingo låter som en hit!

 • Svara
  Ingmarie
  7 maj, 2018 kl 23:33

  jag ska kuta utmed havet på onsdag och som jag längtar!!!!

 • Svara
  Märta Johansson
  8 maj, 2018 kl 11:27

  Vilken lyxrunda! :-) Såna måste jag också få till mer av.

 • Svara
  Lomma-Eva
  8 maj, 2018 kl 17:27

  Mina hemtrakter varje sommar, har dock aldrig ätit på Hörte brygga, det ligger nog för nära😳! Brukar vända upp mot åkrarna där för att komma bort från trafiken och inte samma väg framåtillbaks längs väg o hav liksom. Nu har jag en anledning att stanna till o tanka energi😁!

 • Svara
  Hanna
  10 maj, 2018 kl 08:01

  Vilken fantastisk runda! Vill också springa längs med havet. :-)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.