Aktuellt

Rumpchock

Det kan vara det sista du förväntar dig att läsa om på den här bloggen men idag ska vi prata rumpchock.

 Jag springer med dottern från Lund. Vägen är kantad av de mest fantastiska rapsfält och hon får tidigt veta att det ingår en photoshoot i löprundan. Det går liksom inte att låta bli. Efter fem kilometer hittar vi ett rapsfält med en strategiskt utplacerad hundbajstunna på en lyktstolpe bredvid. Mellan locket och lyktstolpen finns ett lagom utrymme att klämma fast telefonen. På så vis ska vi få en bild som för en gångs skull inte är tagen i grodperspektiv.

Medan dottern får stå modell försöker jag rikta in telefonen rätt så att ingen ska hamna utanför bild. När jag gör det går jag runt soptunnan och missar den lilla detaljen att hagen där bakom är omringad av elstängsel.

Jag nuddar rumpan vid elstängslet och får min livs första rumpchock.

Det känns i hjärtat när elen går genom kroppen och jag slängs bakåt från soptunnan samtidigt som telefonen flyger ur min hand och landar i gruset.

Dottern som inte uppfattat vad som hände undrar varför jag slänger mobilen omkring mig.

När jag plockar upp den är den alldeles varm. Själv är jag mest chockad. I dubbel bemärkelse.

Mår illa när vi fortsätter löpturen men det släpper snabbt.

Elstängsel alltså. Akta er!

6 Kommentarer

 • Svara
  Helena
  22 maj, 2021 kl 19:52

  Häpp!

  • Svara
   Anna
   23 maj, 2021 kl 10:31

   Typ

 • Svara
  A-mamman
  23 maj, 2021 kl 09:51

  Läskigt! Jag skulle aldrig köra en tävling med el någonstans (som de gör i Mästarnas Mästare tex). Men bilden blev bra! Och oj vad jag känner igen det där med att få upp mobilen på något när man ska fota själv :)

  • Svara
   Anna
   23 maj, 2021 kl 10:32

   Inte jag heller. Får ångest bara av att titta på det!

 • Svara
  Hannas krypin
  24 maj, 2021 kl 13:55

  Usch, minn såväl från min tid som hästtjej hur det känns att få en elstöt från ett stängsel. Jag har lyckats tajma ryggen i stängslet, det är en väldigt obehaglig känsla…. Men bilden på er blev fin!

  • Svara
   Anna
   27 maj, 2021 kl 13:57

   Ja det var riktigt obehagligt! Fast dottern tyckte det var rätt åt mig som är så jobbig och måste ta bilder hela tiden…

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.