Aktuellt

Backmax extra allt

Jag skulle springa provlöpning på halva Helsinborg marathonbanan idag men höftböjaren har bråkat lite sedan onsdagens pass. Förnuftet och viljan hade en big time jättefight ända till midnatt innan jag bestämde mig för att lyssna på kroppen. En provlöpning på första sommardagen hade varit underbart. Att halta omkring efteråt, inte lika fancy.  Så det blir cykel.

Jag beställer en 85 km runda av Fredrik och tvingar honom att följa med. Och när han själv får välja så väljer han backar. Förmodligen varenda en i hela sydvästra Skåne. Men backar är kul. Sedan förra året älskar jag dem. Kanske är det för att Fredrik inte hänger med. Det är liksom en boost för självförtroendet som hade fått mig att kunna cykla till månen. Men man får passa på. Han brukar bara behöva 2-3 pass därute innan ordningen är återställd.

Anyway. Vi cyklar genom rapsfält, över marker så gröna att de bländas. Vi cruisar längs havet vid Ålabodarna och dör en smula i backen upp från Sundvik. Jag tänker att Skåne är sjuhelsickes fint. Den här delen tangerar min favoritsträcka för löpning och vandring. Alla borde få uppleva den. På valfritt sätt. Med valfri puls.

Just do it. Nu. Skåne blir inte finare.

Lägligt att veterinären ringde mitt i backen. Men skönt att Bertil får komma hem idag!

2 Kommentarer

 • Svara
  E
  30 maj, 2021 kl 14:43

  Vad var det för oförstörbara cykeldäck du har?

  • Svara
   Anna
   2 juni, 2021 kl 22:13

   Continal Grand Prix 4 season. Inte haft en punka :D

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.