Aktuellt

Att stoppa klockan

Att stoppa klockan är det svåraste jag vet. Förutom att stänga excelfiler och flikar på internet. Jag glömmer alltid att stoppa klockan i målgång och att lappa mina intervaller.

Den gången jag kom ihåg…

När jag går i mål på ett marathon vet jag därför aldrig om jag klarat den tid jag tänkt. För inklusive stapplande till medalj och målgångsbananen blir tiden sällan något att skryta med. Än värre om man hunnit ta tunnelbanan till hotellet innan man upptäcker sitt misstag. Då får man å andra sidan en rätt bra kilometertid. Och det jobbiga efterarbetet att komma ihåg hur man croppar i Strava…

Anyway. Vi sprang som bekant intervaller igår. Och det hade ju varit lite kul att se vilken fart jag lyckades uppbringa. Men alltså tyvärr. Jag har lappat var tredje start och vart åttonde stopp. Jag har varvtider som innehåller x antal intervaller och nästan lika många vilor. Ibland fler vilor än löpningar, lite beroende på hur jag lyckades trycka på knappen.

Lite då och då får jag meddelande från Strava. Som tvivlar på att jag sprungit i 70 kilometer i timmen och vill upplysa mig om att min tid därför inte räknas som rekord på sträckan.

Fast när jag tänker efter är det skönt att vara lyckligt ovetande. För de här benen är inte gjorda av dynamit nowadays. Och det är ju bättre att tro att man sprang snabbt än att veta att det gick jättesakta…

Mitt mål inför framtiden blir ändå att lära mig trycka på en knapp. Hur svårt kan det vara?

4 Kommentarer

 • Svara
  A-mamman
  27 maj, 2021 kl 22:41

  Ehhh, du kan ju göra som jag annars: springa med en mobil i handen för att använda en app att mäta med… Förut hade jag klockan i mobilen parallellt, för att mäta tiden på löpning och paus, men nu kollar jag löptiden i träningsappen och kör pausen på känn :)

  • Svara
   Anna
   29 maj, 2021 kl 15:15

   Neeeej, mobil i handen orkar jag inte. Det är jättestörigt. Vill ha händerna fria. Det är ju inte så viktigt egentligen, men det är trist när man reggar om man har ”sprungit” hela bilvägen hem :D

 • Svara
  ingmarie Nilsson
  28 maj, 2021 kl 19:59

  Jag kan trycka på klockan men reggar ändå inte det och kollar aldrig vilka tider jag har. jag gör det enbart för att jag ska veta när jag ska börja och sluta. För allvarligt talat, vem bryr sig så länge det känns bra och är kul?

  • Svara
   Anna
   29 maj, 2021 kl 15:16

   Det är ju för att försäkra sig om att man inte slutar på 14,96 km :D

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.