Aktuellt

Coola engelska namn

Mina nerklottrade anteckningar från gårdagens pass ligger här bredvid mig. Och jag inser att jag inte slänger mig med så coola engelska namn på mina övningar. Här finns inga goblet squats, air jumps eller atomic situps. Fast helt utan engelska inslag är det inte…

På min lista finns:

  • En övning som namngetts efter låten jag brukade köra den till på stenåldern: Ripassa-burpees på bräda. Den som gått på det passet vet precis vilken övning som avses. För övriga är det kanske inte lika solklart.
  • Skalbaggen. Helt egenpåhittat namn. Bara den som någon gång känt sig som en skalbagge kan tänka ut vilken övning det gäller.
  • CX-stjärnan. Övning från sista låten i den sjätte(!) upplagan av Lex Mills CX WORX. Passet är typ tio år gammalt men används flitigt här hemma. Den bästa releasen of all times!
  • Apan. En SOMA-övning där man liksom känner sig som en apa. Och benen känner sig som en mjölksyrafabrik.
  • Flying Lion. En akrobatisk SOMA-övning som heter något helt annat på riktigt. Men man känner sig lite flygande när man gör den.
  • Sidospring med touchdown. En cool avslutning på ett ocoolt förnamn. Sidospring liksom. Låter ju inte fancy alls. Fast vad betyder kombinationen? Bara logiskt för den som hittat på den.

Men alltså. ”Plankan med fötterna på handduk + indrag”… DET namnet säljer inte. Ge mig något snyggare please?

EDIT: bilden är inte tagen igår…

2 Kommentarer

  • Svara
    A-mamman
    21 mars, 2021 kl 12:02

    Towel plank? Fast kanske Dynamic Pull Plank låter mer proffsigt. Jag röstar på det. Hälsar en som lärt sig allt om olika squats, EMOM, AMRAP och annat på pass med Pischa Strindstedt :)

    • Svara
      Anna
      22 mars, 2021 kl 15:13

      Dynamic pull plank låter hårt. Towel plank mer som en övning från ett gympaprogram för hotellrumsvistelse. Med pushup på fåtölj och boxjumps i säng, som följande övningar :D

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.