Aktuellt

Att räkna

Jag älskar att räkna. Så länge det handlar om matte, klurigheter och logiska problem. När det gäller att utföra en övning ett visst antal gånger och hålla räkningen till 10 blir jag tokig.

Ett och två går bra. På tre börjar jag dö tråkdöden. Någonstans mellan fyra och fem har jag börjat tänka på middagen och sen vet jag inte om jag har gjort två eller sju. Själva räknandet är så tråkigt att jag tror att det är huvudorsaken till att jag inte styrketränar.

Därför har jag börjat lura mig själv. Sätta en intervalltimer som säger åt mig när jag ska börja och sluta. För att slippa räkna, slippa bli uttråkad och slippa komma av mig. På vanliga styrkeövningar men också på rehabövningarna jag fått från naprapaten. På så vis blir till och med rehabövningarna (de annars tråkigaste övningarna i världen) roliga.

Se det som ett life hack. Sluta räkna. Utom när det gäller andragradsekvationer och derivator.

Inga kommentarer

    Lämna ett svar

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.