Aktuellt

Att buda på löprundor

Fredrik säger att man inte kan flytta från Kävlinge bara för att få bättre löprundor. Han har såklart fel men det är en annan sak. Men när det gäller var man köper sitt fritidshus verkar vi vara inne på samma linje.

Vi ska kolla in ett ställe i krokarna kring Finjasjön, för att se om det skulle funka med ett fritidshus där. Och för den rätta feelingen görs undersökningen med friluftsglasögonen på. Fredrik tar vandringsskorna och jag snörar på löparskorna. Han går in i skogen och jag testar Finjasjöleden runt sjön. Leden sammanfaller med Skåneleden och är därmed avcheckad sedan tidigare. Men i år är omständigheterna lite annorlunda.

Sist vi sprang här var Alsumpskogen översvämmad och vi hankade oss fram i iskallt vatten upp till halva vaden. Och som om det inte var nog snubblade jag och landade på alla fyra. En traumatisk upplevelse som krävde några mil för att bli varm igen efter.  Idag är översvämningen frusen och lättare att springa på. Även om det knakar lite obehagligt i under fötterna….

alsumpskogen

Medan jag springer genom vinterlandskapet i min ensamhet har jag redan bestämt mig att vi ska slå till. Här vill jag tillbringa helger, somrar, jular och påsk. Jag vill springa, cykla, paddla kanot, bada, vinterbada och åka SUP.  Jag vill ha löparhelger, familjehelger, myshelger och dega-framför-brasanhelger.  När jag träffar Fredrik har jag redan mentalt köpt stället och flyttat in.

Fredrik från sin del av skogen har ringt mäklaren och fått besked att budgivningen är igång.

Ett ställe där du har en 18 kilometersrunda runt husknuten. Där du kan springa till kaffe på mindre än en mil. Går det ens att motstå?

Men framför allt. Hur blir man av med alla andra budgivare?

4 Kommentarer

 • Svara
  ingmarie Nilsson
  15 februari, 2021 kl 19:11

  Så spännande!!! Men tomt, innebär det att ni själva bygger?

  • Svara
   Anna
   16 februari, 2021 kl 20:31

   Inte VI men vi får köpa någon som gör det :D Annars hade det aldrig blivit klart och typ ramlat omkull och regnat in…
   Det betyder också att du måste komma på löparhelg till oss! Det finns ALLA möjligheter till löpning, sprada, bada, suppa. Måste bara få dit huset först….

   • Svara
    ingmarie Nilsson
    16 februari, 2021 kl 22:53

    Skynda er att bygga!

    • Svara
     Anna
     18 februari, 2021 kl 16:04

     Jag vill ha allt klart. Helst igår. Men var börjar man liksom? :O

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.