Aktuellt

Hemmaträning – igen!

Fördelen med att träna framför Youtube är att ingen märker om man väljer att trotsa instruktören…

hemmaträning

Jag letar upp ett pass med snajsigt namn. Full body workout utlovas och det låter ju lysande. Hemmagymmet har bara ett par hantlar på fyra kilo och ett par på två. De sistnämnda fungerar dock mest som dörrstopp eller för att platta till papper som blivit knöliga…

Anyway. Jag trycker på play. Under uppvärmningen hinner jag hämta vatten  och snurra omkring med mattan för att få bäst utrymme i salen. Salen är mitt sovrum och jag trängs med en spinningcykel, lite väl valda strumpor och en flyttlåda med LP-skivor (ja, vi har rensat förrådet men inte kommit hela vägen till soptippen…).

Mina fyra kilos hantlar är lagom för ett fåtal övningar. För de flesta är de alldeles för lätta eller för tunga. Så då får jag hitta på något annat. Liksom alla de där burpeesarna som jag inte vill köra och som jag smidigt byter ut till något roligare. Jag är mycket mer i behov av styrka än kondition, överkropp mer än underkropp. Därför förvandlas nästan alla övningar på något mystiskt sätt till axelpressar eller armhävningar….

När passet är slut har jag gjort ungefär 10% som instruktören. Övriga 90% har jag pimpat till efter eget tycke. Man kan tycka att jag kunde ha skippat youtube från början men det är inte sant. Då hade jag aldrig fått tummen ur!

Youtubeklippet funkar som startknapp. När jag väl står där får jag hur mycket inspiration som helst. Och så är det praktiskt med ett räkneverk som räknar ner, och en instruktör som peppar. Även om hon säger att jag ska sqeeza min butt när jag tränar någon helt annan kroppsdel!

Ett av alla sätt jag lurar mig själv på. Gott så. Och jobbet gjort!

21+

6 Kommentarer

 • Svara
  ingmarie Nilsson
  13 januari, 2021 kl 18:52

  Jag tycker det är starkt gjort att bara trycka på ”play”. Kan omöjligtvis träna hemma. Det är tråkigare än både att sortera strumpor och städa. Om gymet hade stängt hade jag valt utegymet även om det krävt 18 lager kläder.

  Hej dig!

  0
  • Svara
   Anna
   19 januari, 2021 kl 15:19

   Nej det är verkligen inte samma sak, men bättre än inget tänker jag. Är inte helt nöjd med våra utegym, många av grejerna är rent för tunga för en klenis som mig :D

   0
 • Svara
  Hannas krypin
  14 januari, 2021 kl 08:06

  Låter som du fick till ett bra pass! Man måste ju inte göra exakt som instruktören.

  0
  • Svara
   Anna
   19 januari, 2021 kl 15:21

   Haha, nej tvärtom blir det ju bäst om man väljer själv så man får sina favoritövningar. Å andra sidan är det ju bra när andra bestämmer så att man får gjort det där man inte älskar, för oftast är det kanske det man egentligen behöver bäst…

   0
 • Svara
  Märta Johansson
  16 januari, 2021 kl 22:50

  Det är roligt när man kör onlineträning och hör instruktören på skärmen ropa ”bra tempo” när man inte ens är kvar utan har gått ifrån mattan för att släppa ut hunden.

  0
  • Svara
   Anna
   19 januari, 2021 kl 15:22

   Ja den är bäst!

   0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.