Aktuellt

Skåneleden SL2 Genarp-Holmeja

Vi körde fredag på en torsdag för en chans till dagsljus. Skåneleden SL2 mellan Genarp och Holmeja. En salig blandning av etapper…

Skåneleden

Etapp: 15 (Häckeberga-Sturup), 16 (Sturup-Eksholmsjön), 17 (Eksholmssjön-Holmeja).
Hur: Bil till busshållplatsen ”Holmeja 108:an”. Buss till ”Staffanstorp 108:an”. 800 meter jogg till ”Staffanstorp Knutsborg”. Buss till Genarp K:a. Och löpning 3 km till Skåneleden och start på dagens etapp. Att springa Skåneleden kräver högskolepoäng i logistik och väl utvecklad kännedom om Skånetrafikens linjenät!
Svårighetsgrad: lätt. Mestadels helt fantastiska och breda skogsstigar med nästintill perfekt underlag.

Skåneleden

Dagsljus i all ära men det är mer grått än ljust därute just nu. På hela december har vi fått en timme solljus och det är helt uppenbarligen inte idag. Allt är grått. Men till skillnad från senaste veckornas mörkerlöpningar är det ändå trevligt att se lite.

För en asfaltlöpare med rädsla att stuka fötter är etappen perfekt. Underlaget är top notch och lika säkert som asfalt, fast med skogsfeeling. Mitt i det gråa försöker vi fantisera hur det ser ut här en solig vårdag i maj. Då fälten lyser i gult och löven gör skogen så där underbart knallgrön. Det är inte utan att man längtar lite dit…

Men man ska inte längta livet ur sig som min mamma brukar säga. December har också sina fördelar. Man kan springa långt utan att ta med vatten. Och cappuccinon efteråt är dubbelt så god när man har frusit lite. Men sen vetetusan om jag kommer på fler…

14+

Inga kommentarer

    Kommentera

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.