Aktuellt

17-kilometersdagen

Hon fyller 17 kilometer idag men vi firade redan igår. En löprunda Kävlinge-Lund med kaffe. Ett firande med stil.

Precis som förra året har vi valt samma färg på jackan, men i år pimpar vi tillvaron med likadana skor också. Som ett gammalt gift par på husvagnssemester.  Så låter vi nog också de första femhundra meterna när vi inte riktigt kan komma överens om vilken fart vi ska hålla. En sjuttonåring är ju liksom inte lika trögstartad som en på 47. Det jämnar ut sig efter ett tag, men alltså starten är alltid jobbig när man har med ungdomar att göra!

Jag har fått i uppdrag att förhöra idrottsläxan medan vi springer och går all in. Det finns ju inget så spännande som träningslära, anatomi och fysiologi och jag kan inte sluta prata.  På rakorna får hon föreläsning, i uppförsbackarna en stunds öronvila och i toppen på varje backe väntar läxförhör. Det hon inte vet nu är inte värt att veta.

Faktiskt är samtalsämnet så rafflande att jag glömmer att vi springer. Plötsligt är vi framme vid kaffebaren och belöningen som väntar.

Läxförhör och löpning alltså. Värsta bästa. Plugga medan man springer så man kan fika i lugn och ro resten av dagen…

14+

4 Kommentarer

 • Svara
  Staffan
  30 november, 2020 kl 11:32

  Kul och imponerande ändå att ha ett barn som kan och vill hänga med på 17 km löpning! Jag minns att jag någon gång sprungit 12 km när äldsta, numera utflugna, sonen spelade innebandy men det innehöll flera gångpauser och oändliga kommentarer om hur långt det var. Med 14-åriga sonen har jag nog sprungit 7 km längst i somras så jag får kanske nöjda mig med åldern/2 som sträcka…

  0
  • Svara
   Anna
   2 december, 2020 kl 06:33

   Hon frågade typ för 5 år sedan när hon skulle springa sitt första marathon… Och halvmara var tänkt i Göteborg i våras men så blev det ju 2020 med allt vad det innebar…
   Åldern gånger 2 är ju fortfarande bra! Är glad så länge jag får följa med. Hon tycker jag är lite långsam i starten…

   0
 • Svara
  ingmarie Nilsson
  30 november, 2020 kl 18:22

  Grymt! Grattis till er båda! Snabba är ni också!

  0
  • Svara
   Anna
   2 december, 2020 kl 06:35

   Jag som är lite trögstartad och kräver 5 km att få igång motorn fick kämpa lite i början, men sen flöt det på galant!

   0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.