Aktuellt

Kläder efter väder

INLÄGGET ÄR SKRIVET I SAMARBETE MED BIKESTER.

bikester

Den 21 mars plockade jag fram cykeln ur sitt vinter-ide. Sen dess har vi hängt en hel del, och jag har älskat våra rundor tillsammans. Förra året hamnade cykeln på vinterförvaring redan den 22 september, och jag får lite panik vid tanken. Det är snart november och jag vill kunna cykla många rundor till.  Därför har jag sett över vintergarderoben och checkat av vilken utrustning jag behöver för att kunna cykla så länge som möjligt.

Klädmässigt har jag det mesta för kallare dagar. Jag kör med underställ i olika tjocklek, samt vindjacka. Benvärmare så längre vädret tillåter och därefter vintertights. Vintertightsen från 1998 förtjänade dock att bytas ut så jag klickade hem ett par fodrade långbyxor. Som kommer att bli supernajs när temperaturen kryper ner och benvärmare inte längre är tillräckligt. Valde ett par långa byxor utan blöja att ha ovanpå mina vanliga cykelbyxor. För att slippa tvätta dem så ofta!

Jag tänker att det viktigaste är att inte frysa ihjäl och inte bli överkörd. Därför vill jag ha varma kläder och kläder som syns, speciellt nu när ljuset blir lite dunkelt. Jag satsar på skoöverdrag och cykeljacka i knallgult med reflexer.

Jag kommer också behöva shoppa loss på ett par vintercykelskor och ett par genomskinliga cykelglasögon. För det är ju lite småviktigt att se något själv också…

Har snurrat några vändor på Bikester och insett att det är mycket att välja på. Ett i-landsproblem för en med beslutsångest men det ska nog lösa sig. För den som hellre shoppar löparkläder har jag ett insidertips. Gå in under kategorin TRIATHLON så finns det löparkläder där.  Det tog mig en stund att fatta….

Vad behöver du för att kunna träna som du vill i vinter?

7+

2 Kommentarer

 • Svara
  ingmarie Nilsson
  26 oktober, 2020 kl 19:23

  Jag skulle behöva bättre vantar och ny vind/vattentät jacka som andas. Kjolar kan man förstås aldrig ha för många av!

  0
  • Svara
   Anna
   28 oktober, 2020 kl 06:13

   Vantar alltså, jag behöver JÄTTETJOCKA på vintern. Blir aldrig varm om händerna…

   0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.