Aktuellt

Var ska jag bo när jag blir stor?

Med ett barn utfluget och ett halvvägs genom gymnasiet är det inte långt borta innan huset är för stort. Och vi behöver inte längre en stor tomt för studsmattor och sandlådor. Det är lätt att börja drömma. Om mindre pendling, mer hav, skog, natur och stadsliv.  Men helt uppenbarligen kan man inte få allt…

En kort promenad till jobbet lockar. Men då fallerar hela cykelgrejen. Att cykelträna i Malmö innebär minst 20 minuter av slötrampande, trafikljus och galna bilister innan man ens kan börja. Här ute på åkern är jag ute på cykelbar väg inom en kilometer. 

Och att springa i stan mångdubblar mina rödljusstopp men också möjligheterna att sällskapsspringa i roliga löpgrupper. För att inte tala om möjligheten att dricka fint kaffe efteråt…

Havet är nära i stan men även vinden och ett hutlöst bostadslån. Där skogen finns kan vi bo billigare, men då ska man pendla!  1,5 timme om dagen kan ju användas bättre. Springa liksom. 15 kilometer. Eller mindre pga rödljusstopp….

Och fancy lägenheter i all ära. Men var ska våra sju cyklar få plats? Och alla lådor med Stävie-trail-prylar. Och de där skolkatalogerna från högstadiet…

Dessutom känns Malmö stort. Lund mer lagom. Men då får man pendling, ingen plats för cyklar och rödljuslöpning på samma gång. Plus löpgrupper och väldigt gott kaffe.

Ja ni hör. Det här är beslutet som aldrig kommer bli fattat. För en som inte kan välja topping på pizzan blir det liksom övermäktigt.

Var ska du bo när du blir stor? Och hur viktigt är träningsmöjligheter för ditt val`?

10+

11 Kommentarer

 • Svara
  Staffan
  9 september, 2020 kl 18:26

  Kan relatera, med hälften av de fyra barnen utflugna har huset gått från alldeles för litet under många år till rymligt med ett extra arbetsrum (!) Vi skulle skaffat oss större för tio år sedan men nu känns det inte riktigt läge…däremot kommer vi inte ha bråttom att flytta till mindre heller, vill ju gärna att barnen ska ha möjlighet att komma hem och kunna sova över. Mina föräldrar flyttade till en lägenhet ganska snabbt efter att jag och brorsan flyttade och det blev lite för knepigt och trångt att hälsa på ganska snabbt.

  Träningsmjligheterna är inte oviktiga, bor liksom du på mindre ort men med väldigt bra pendlingsmöjligheter (under 30 min med tåg till Stockholm) och med naturen inpå knuten med fin traillöpning 100 meter från dörren och vackra landsvägar att cykla på! Det är vardagslyx jag inte gärna vill vara utan!

  0
  • Svara
   Anna
   10 september, 2020 kl 15:05

   Du sålde in det bra. Med rum till påhälsande barn, kort pendling och enkel träning. Inte lika fin traillöpning här dock men jag gillar ju asfalt så länge jag slipper stanna för bilar, trafikljus och irrande människor.
   Och för pengarna man sparar kan man ju åka på flera löparresor varje år….

   0
 • Svara
  Emilia
  10 september, 2020 kl 12:17

  Flyttade (tillbaka) till Umeå i januari och Älskar det! Hoppas jag aldrig behöver lämna stan igen <3 Bor 200m från elljusspår med fina löpmöjligheter (och skidmöjligheter om jag börjar med det). Finns gym nära där jag bor, även löpargrupp och på vintern tillgång till löparbanor. Träningen måste vara enkel = nära tillhands. I framtiden hoppas jag kunna träna på IKSU, men nu är närheten viktigare än utbudet med en treåring i huset.

  0
  • Svara
   Anna
   10 september, 2020 kl 15:06

   Alltså Umeå <3 Stan som har allt men ligger en aning fel på kartan. Hade det inte varit för avståndet och den långa vintern hade jag flyttat tillbaka direkt!

   0
 • Svara
  Filip
  10 september, 2020 kl 13:50

  Naturen är underbar! Kommer nog själv bo i naturen någon gång just för att det ger en så mycket frihet och lugn. Märker det när man åker ut till landet på somrarna, vilken frihet och känsla det faktiskt ger till skillnad mot stadslivet.

  0
  • Svara
   Anna
   10 september, 2020 kl 15:08

   Naturen är grym. I den bästa av världar hittar man natur som inte kräver jättependling!

   0
 • Svara
  Muskelguiden
  10 september, 2020 kl 13:51

  Naturen är underbar! Kommer nog själv bo i naturen någon gång just för att det ger en så mycket frihet och lugn. Märker det när man åker ut till landet på somrarna, vilken frihet och känsla det faktiskt ger till skillnad mot stadslivet.

  0
 • Svara
  Lisa
  10 september, 2020 kl 14:46

  Naturen vinner i alla lägen. Jag funderar ju liksom på att flytta ännu längre ut på vishan när barnen är utflugna, till Paradiset två mil från Polcirkeln och 13 mils pendlingsavstånd till närmsta rimliga arbetsplats….

  0
  • Svara
   Anna
   11 september, 2020 kl 15:58

   Låter kallt. Och lite långt att pendla. Fast Teams och en riktigt tjock filt så är ju saken biff!

   0
   • Svara
    Lisa
    11 september, 2020 kl 16:02

    Jag är narkosläkare. Inte så Teamskompatibelt…

    0
    • Svara
     Anna
     14 september, 2020 kl 06:31

     Nu tycker jag du är lite gammaldags. Allt går väl på teams?😀. Gladast över funktionen med fancy bakgrund så man slipper visa sin diskbänk…

     0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.