Aktuellt

Kävlinge-Umeå på cykel

Vi hade en dröm att cykla från Kävlinge till Umeå. Två barn kom emellan och tiden gick. Till slut satte svärföräldrarna ner fötterna och sa att det var dags. Tog våra barn i två veckor och kickade ut oss på landsvägen. Idag är det tio år sedan vi startade vår 150 mil långa resa norrut och jag glömmer det aldrig!

Det coola i att ta sig över landet för egen maskin. Sorgen när vi inser vilken typ av mat som finns att tillgå i Sveriges hålor. Grusvägarna, skavsåren, uppgivenheten och lyckan. Jakten på världens godaste jordgubbstårta. Vita-duk-serveringen i Loka Brunn där vi äntrar i svettiga träningskläder och blir tilldelade bordet bredvid ett romantiskt par, trots att alla andra bord är lediga.

För att återuppleva kalaset så här tio år efter läste jag nu på morgonen inlägget från vår första etapp. Och eftersom det var så rafflande kunde jag inte stoppa där. Sträckläste hela kategorin och missade nästan tåget till dagens vandring!

Om du så här i hemester-tider vill på cykeltur i landet kan du alltid läsa och inspireras. Eller avskräckas….

 

8+

2 Kommentarer

 • Svara
  ingmarie Nilsson
  12 juli, 2020 kl 20:16

  Ni kanske ska göra det igen men åt andra hållet? :-)

  0
  • Svara
   Anna
   13 juli, 2020 kl 08:01

   Det är inte omöjligt :D Med tanke på den här sommaren känns det skönare söderöver, men vi får väl vänta ut ett visst virus….

   0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.