Aktuellt

Alltså Krukan – vad hände?

Det här är inlägget som skulle handla om en fantastisk cykelutflykt till Mölle.  Om tjockfoten som fick plats i cykelskon och samarbetade hela vägen. Och om den goda lunchen på Krukans underbara uteservering. Men det var något som gick snett…

CYKLING MÖLLE

Vi har cyklat nära nio mil när vi kommer fram till vad vi tror ska bli belöningen, lunchen på Krukan. Folk sitter ute och vi ser fram emot att ta av oss hjälmen och relaxa en stund i sommarvärmen. Njuta semesterlivet efter dagar av tveksamt väder. Det är då som personalen informerar om att köket har stängt. Typ en halvtimme. Men kakor går bra att äta.

Jag har noga kollat på hemsidan innan avfärd och försäkrat mig om att lunch serveras ”till sent” och klockan 17:00 tar pizzamenyn över. Klockan är 13:47 och jag vill ha ett klockslag på när köket öppnar. 14:17 känns ologiskt på något vis….

Frågar en annan ur serveringspersonalen som svarar lika luddigt, men att det nu plötsligt går att få en veggo-gryta.

En kryddstark och varm gryta är kanske inte det jag hade tänkt mig i sommarvärmen men det får duga, vi är rätt hungriga nu. Blir placerade vid ett bord och får en meny. En meny? Det finns ju bara en rätt att välja på…?

Efter en kvart blir det varmt i solen och vi undrar om vi kan byta till ett bord i skuggan. Det går bra. Men när vi ska beställa den enda rätten som går att beställa upplyser hon om att det är självbetjäning på den. Kastrullen står på ett bord och det är bara att hämta. Kunde hon inte ha sagt det för en kvart sen istället för att ge oss en meny som vi ändå inte kan beställa från?

Vi tvekar lite. I Corona-tider känns det så där bra att alla plockar sin egen mat, och framför att att alla ställets gäster tummat på det bröd jag själv ska skära upp och äta.

Så ser vi att grannbordet får beställa från menyn. Av en annan servitris. De beställer allt det där jag är sugen på. Så köket är öppet för vissa och inte för andra….?  Tänker att vi också ska beställa från samma servitris, så slipper vi äta bröd som alla tagit i….

Precis när vi ska vifta henne till oss,  går hon tillbaka till de som precis beställt och berättar att köket är stängt. ”Typ en halvtimme eller så….”

krukan mölle

Alltså vet inte ens personalen att köket är stängt?  Eller hur länge? Det är ju ganska intressant när man ska bestämma sig om det är värt att vänta.

Efter en halvtimme i solen tar vi vårt pick och pack och går. Det var den sämsta service jag någonsin fått.  Jag har bara hört positivt om Krukan tidigare. Och varit nöjd de två gånger vi varit där. Men alltså idag… vad hände?

Så det blir en baguette i hamnen och en stunds chillande innan vi tar oss till Ängelholm och tåget hem.

12 mils cykling, en halvtimmes frustration, medvind och strålande sol. Det får väl ändå räknas som en typiskt bra dag!

 

 

9+

6 Kommentarer

 • Svara
  fnatthatt
  25 juli, 2020 kl 21:01

  Det var tolv mils cykling, va? Är lite orolig för din höft annars…

  1+
  • Svara
   Anna
   25 juli, 2020 kl 22:44

   Hahaha, jag tror jag skrev sista meningen som rent önsketänkande :D
   Cykel it was. Annars hade jag nog haft varken höft eller fot kvar vid det här laget…

   0
 • Svara
  Helena
  25 juli, 2020 kl 21:38

  Låter ju extremt märkligt! Både med de olika beskeden och buffévarianten.

  0
  • Svara
   Anna
   25 juli, 2020 kl 22:47

   Jepp. Fattar fortfarande inget. Varför kunde ingen ge besked? Hade de sagt att kocken behövde lunch och börjar jobba igen 14:30 hade jag varit fine med det. Men vi kände oss helt osynliga och att det inte fanns något intresse i hela världen att sälja något till oss…. och den där brödbiten att skära själv…. så 2019!

   0
 • Svara
  ingmarie Nilsson
  26 juli, 2020 kl 22:22

  Tråkigt när bra ställen blir dåliga. Har ju varit med om del sådana . :-( Men det finns ju tvärtom också! :-)

  0
  • Svara
   Anna
   29 juli, 2020 kl 07:22

   Ja fast dom är svårare att upptäcka. För har man blivit besviken en gång tar det emot att prova igen :D

   0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.