Skåneleden 2020

Följetongen fortsätter

Jag skriver min blogg mest som en dagbok för mig själv. Jag tänker att ingen annan bryr sig så mycket mycket om mina äventyr. Att inspirationen kanske inte flödar då jag varken publicerar flashiga recept eller mirakelmetoder att nå marathonformen på fyra veckor. Men ibland får jag tecken på att folk faktiskt tagit till sig något av det svammel som publiceras här.

Bloggläsaren Anna har berättat för sina systrar om gubbarna på Skåneledenskyltarna och att de är riktade åt det håll man förväntas gå. Detta efter mitt inlägg i vintras.

Efter förra helgens utflykt på Kullaberg fick jag dementera det falska rykte jag hade spridit. Gubbarna var helt wild and crazy och gick åt alla möjliga håll. Jag fick dåligt samvete och håller som kompensation båda tummarna för att Annas systrar är välbehållna och inte kommit vilse.

I helgen betade vi av en ny del av leden. Där var det ordning på gubbarna minsann. Så nu lanserar jag teori tre. Gubbarna SKA gå åt det håll pilen visar.  Att det inte stämmer på Kullaberg kan bero på:

 1. Kullabergsavdelningen av Skåneleden har köpt andrasorterings-skyltar till reapris. För att spara pengar till något mer fancy. Typ pizza på Krukan.
 2. Kullabergsleden markerades INNAN någon snilleblixt kom på att gubben borde gå i pilens riktning och designade nya skyltar.
 3. Han som tryckte skyltarna till Kullaberg hade druckit för mycket midsommarsnaps innan han skred till verket.

Undrar om jag någonsin får ett svar på frågan. Vilket alternativ tror du på?

(Och nu måste du svara för annars tror jag att ni alla är bortkollrade i naturen efter mina inte alltid överensstämmande teorier…)

10+

9 Kommentarer

 • Svara
  Marina
  11 maj, 2020 kl 18:41

  Helt klart nummer 2, tyvärr har jag inte gått vilse på Skåneleden. Det hade jag gärna gjort, den ser så fin ut!

  0
  • Svara
   Anna
   12 maj, 2020 kl 07:45

   Den är superfin! Lite vilse gör ingenting. Bara man har tillräckligt med fika med sig :D

   0
 • Svara
  Johanna
  11 maj, 2020 kl 19:30

  Snapsen låter roligast! Fast jag gissar egentligen på alternativ 2…

  0
  • Svara
   Anna
   12 maj, 2020 kl 07:48

   Man vet aldrig. kanske var värsta partyt när skyltarna skulle tryckas. Fast jo, jag tror nog också på tvåan…

   1+
 • Svara
  fnatthatt
  11 maj, 2020 kl 19:48

  Kanske jag som är knasig nu, men varför måste man gå åt ett visst håll? Det verkar, efter ert äventyr i helgen, som att det inte alltid är väl uppmärkt oavsett.

  (Och, ja, 2. Skylten i inlägget från 3 maj har ju en helt annan design än det från 29 januari eller det i dag: ryggsäck med stor luftspalt och ingen hals.)

  0
  • Svara
   Anna
   12 maj, 2020 kl 07:51

   Alltså leden går ju att gå från A till B eller från B till A såklart. Men har man väl valt ett håll så går man ju liksom dit. Det är ju dumt att vända. Och kommer man till en korsning och följer gubben istället för efter pilen så hamnar man onekligen fel, dit stigen INTE går :D
   Den här sträckan vi gick i helgen var inte pimpad som många av de tidigare vi gått. På många ställen är den helt exemplarisk men tyvärr inte här. Sen gick vi och pratade en massa också… och glömde att titta så noga :D
   Jag tror också på tvåan…

   0
 • Svara
  Anna
  11 maj, 2020 kl 20:36

  Kan lugna dig med att systrarna i dagsläget bara tar sig an skåneleden i mitt sällskap. Vi ska snart ses igen för att ta oss an nästa etapp på SL5 och jag lovar att då informera dem – mest ifall de sprider ryktet vidare. Tyvärr har vi också en benägenhet att gå vilse, ibland är det dålig skyltning och ibland är vi ouppmärksamma. En gång gick vi ca 30 min extra i saxtorpsskogen, vilket kändes oerhört onödigt (gps hjälpte oss ur situationen). Vi kom då ut i ett område där en bekant bodde så vi åt medhavd fika i deras trädgård=himla trevligt. En annan gång när vi gick vilse hamnade vi vid ett himla sött cafe/restaurang och tog en paus med ett glas rosé i solen – vilket kändes himla fint. Man får helt enkelt göra det bästa av situationen och aldrig ha en tid att passa när man är ute.

  0
 • Svara
  Åsa
  12 maj, 2020 kl 16:02

  Nr 2 tror jag på. Eller egentligen tror jag mest att ingen tänkt hela vägen och att det skulle ha nån betydelse åt vilket håll gubben går. Man borde ju dessutom kunna gå leden åt båda håll?! Fast nr 3 är ju roligast;-) om det vore så.

  0
  • Svara
   Anna
   12 maj, 2020 kl 17:12

   Njae, klart att leden går åt två håll men har du väl valt att gå i riktning A->B så är det ju bara en väg som är rätt i varje vägdelning som kommer. Den andra är ju utanför leden och omärkt.
   Jag tror också på nummer två :D

   0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.