Aktuellt

Bra-att-ha-saker

Jag är gift med en prylnörd. Därför har vi många saker. Mer eller mindre användbara. Här kommer ett urval av saker jag är glad att vi har hemma:

Landsvägcykel
Hängde oanvänd i garaget i tre år innan den pga löpskada uppgraderades till världens bästa löpsubstitut.  Varför jag från början fick en sån fin cykel vetetusan men jag är glad för den nu. Den har SUPERDYRA däck som det verkar helt omöjligt att ta hål på. Har inte haft punktering en enda gång, och nu snackar vi många mil.

Ombytestält
En orienterargrej. Ett eget ståtält att byta om i. För att slippa flasha rumpan på allehanda parkeringsplatser och fik man cyklat till. Jag behöver inte ens vingla på ett ben när jag tar av skoöverdragen, ombytestältet är naturligtvis försett med en tillhörande pall.

Kaffemaskin
Alltså vi har köpt en ny. För att överleva hemkarantänen. Den ger mig glädje två gånger om dagen och jag skulle välja den framför bilen, alla veckans dagar!

Kaffegörar-kit för uteliv
Är vi riktigt fancy tar vi med kvarnen till skogs. Annars har prylnörden hittat ett mindre tungt alternativ. Kaffe på te-påse typ. Med havremjölk i termos blir det nästan cappuccino.

Spinningcykel
Sjukt oanvänd. Men när jag ska sätta ihop mina nya spinningklasser är det väldigt behändigt att inte behöva åka ner och testköra på gymmet…

Massageprylar och rehabgrejer
Finns inte en pryl på marknaden som vi  inte har.  Jag hinner liksom inte använda alla…

Varma saker
Jag har en sovsäcksjacka som håller mig varm i det värsta av väder. Den är värd varenda krona. Även om jag aldrig tagit mig råd att köpa den själv. Jag har precis fått en ny sovsäck till samlingen och har sedan tidigare plagget ingen vet att de behöver – tofflor i sovsäcksmaterial. Jag vet inte var han hittar alla grejer, men det är skönt att vara varm.

Till saker jag ännu inte hittat ett användningsområde för hör hans tälj-kit för dalahästar. Glasbägaren för skumning av havremjölk var kanske heller inte helt övertänkt för utelivet till skogs.

Men alltså ändå. Så mycket bra prylar. En pryl-nörd är en typiskt bra att ha grej!

14+

7 Kommentarer

 • Svara
  Marie
  4 maj, 2020 kl 18:44

  Blir nyfiken om det är en sån där flowlifegrej du har och om den i så fall kan krama vaderna på ett hårt och plågsamt sätt. 😀

  0
  • Svara
   Anna
   5 maj, 2020 kl 22:07

   Det är lite svårt med vaderna eftersom underbenen inte väger så mycket. Det blir liksom inte tillräckligt med tryck. Vaderna tycker jag plågas bäst med ”the stick”.

   0
   • Svara
    Marie
    6 maj, 2020 kl 20:05

    Haha, ja den är plågsam. Men jag är samtidigt kittlig på vaderna så ofta slutar det med att jag ligger och kvider av skratt när jag får hjälp att använda den. Inte lika kittlig när jag gör på mig själv. Men skulle vilja ha något som kramar vaderna rejält också.

    0
 • Svara
  Nickan
  5 maj, 2020 kl 13:19

  Å, grabben fick punka idag, vad är det för däck du har? :)

  0
 • Svara
  ingmarie Nilsson
  5 maj, 2020 kl 22:59

  Hihi! Jag bor med en med liknande gen.Han har dessutom en ”braattha-gen”. Tur jag är bra på att rensa. men ve den som rör MINA braatthanörd-prylar. :-D

  0
  • Svara
   Anna
   7 maj, 2020 kl 18:18

   Min prylnörd är inte rädd för att slänga. Jag är nog den som hamstrar mest, ifall det skulle behövas någongång….. Som det inte gör förrän dagen efter man äntligen lyckats slänga det…

   0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.