Aktuellt

Slemsäck

Kan det egentligen finnas något fulare ord än slemsäck? Och kan jag verkligen ha något så äckligt i min kropp?

Fysioterapeut-Jonas säger att jag faktiskt har en (ja säkert jättemånga!) och att den kanske dessutom är inflammerad. Nu låter det liksom ännu äckligare. Jag tänker något slemmigt, varigt, blodigt och rött. Som bonusmaterial i en skräckfilm.

Att jag får domen slemsäckinflammation verkar dock mest baseras på uteslutningsmetoden. Ingen annan struktur har reagerat på alla de miljoner tester vi gjort. Och då brukar det vara slemsäcken…

Precis som förra gången gör det liksom inte ont att böja eller sträcka, bända eller vrida, trycka eller rotera. Det gör bara ont att gå. Och eftersom jag inte får springa förrän jag kan gå, så vill jag gärna kunna gå. Helst igår!

Så vi testar Diklofenak för att se om det är inflammation. Och ställer mig i kö till farbror Doktorn för ultraljud. 29 maj är första lediga tid.

Tur att det inte gör ont att cykla.

9+

6 Kommentarer

 • Svara
  ingmarie Nilsson
  7 april, 2020 kl 23:23

  Det finns massor av slemsäckar/bursor i din kropp och det är en himla tur det! De är fantastiska små grejer! Bästa stötdämparen ever! Som en massa småkuddar i hela kroppen. Hur bra är inte det? Men ibland blir de ledsna (ex om de blir överbelastade) och gör ont. Brukar dock bli gladare av vila. Så krya på den stackarn!

  1+
  • Svara
   Anna
   9 april, 2020 kl 13:15

   haha, jag vet. Men det låter inte mindre äckliga för det :D Jag vilar på så ser vi vad som händer. Eller vila och vila, löpvila då alltså. Cykla funkar hur bra som helst!

   0
 • Svara
  Gert
  8 april, 2020 kl 10:27

  Vila och ta Diklofenak så blir det säkert bra.
  Jag har för stor magsäck.Synd att man inte kan vila bort den. :)

  0
  • Svara
   Anna
   9 april, 2020 kl 13:15

   Haha det har jag också! Älska mat liksom!

   0
 • Svara
  Erika
  8 april, 2020 kl 14:17

  29maj är ju evigheter! Är du i behov av snabbare tid till ultraljud vet jag ett ställe som har lite snabbare tider ;)

  0
  • Svara
   Anna
   9 april, 2020 kl 13:16

   Vad har du för hemliga kontakter. Det här låter onekligen spännande :D

   0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.