Aktuellt

Slagsmål om hantlarna

När man inte springer och tiden inte räcker till cykling får man träna framför teven. Det är sen gammalt. Äldsta dottern har tipsat om en youtuber i rosa brallor som jag och den yngre dottern ska testa. Vardagsrummet is the place. Begränsad utrustning finns. I slumpvis utvald vikt.

Fredagsmyset börjar med Bulgarian squats. Och redan där hamnar vi lite i klistret. Soffbordet är fullt med cappuccinomuggar från det precis förestående fredagsfikat, och kan inte nyttjas att slänga upp bakbenet på. Vi testar varsin fåtölj vilket ger en slags extra dimension i träningen. Det är snurrfåtöljer…

Vi kör 45 sekunder på ena benet. På andra benet är det 20. Logiken hittar vi inte riktigt, men fortsätter vi så här kommer vi bli jättestarka på höger. Säkert bra till nåt.

Hantlarna kommer fram, det har blivit dags för axelpressar. Jag känner mig berättigad till de tyngre hantlarna eftersom jag är äldst. Och starkast. Och säkert har betalat för dem också. Dottern tycker att det är mesigt att lyfta sina enkiloshantlar och lägger in protest. Jag föreslår att vi ska alternera. En kör med hantlar och en gör nått annat, och sen stoppar vi filmen och växlar innan vi går vidare. I smyg inser jag att passet kommer bli dubbelt så långt på så vis och tycker det är en jättebra id´´e. Men dottern kan också räkna och tycker inte planen är lika bra.

Så hon tar sitt pick och pack. Går in på sitt rum och hittar en träningsvideo utan redskap. Och hon verkar ha dragit vinstlotten, för den är inte slut än!

Men nu taggar vi helg hörrni. Vad hittar ni på`?

13+

4 Kommentarer

 • Svara
  Gert
  25 april, 2020 kl 11:03

  För mig blir det en promenad på 6000 steg eller mer.10000 som det sägs
  att man skall gå får andra göra.Bara regnet stannar borta.

  0
  • Svara
   Anna
   27 april, 2020 kl 15:04

   heja heja! Och hoppas du slapp regnet!

   0
 • Svara
  Sten-Åke Persson
  25 april, 2020 kl 11:32

  Jag kör min Runstreak ,imorgon är det dag 178

  1+
  • Svara
   Anna
   27 april, 2020 kl 15:04

   Då blir det snart 200-dagars firande! Heja dig!

   0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.