Aktuellt

Life hack för cykling

Att cykla med någon som är mycket starkare eller mycket svagare än en själv kan bli hur trist som helst. Är du den svagare parten är risken att du dör av utmattning, tappar självförtroende och känner dig sämst. Som starkare cyklist blir passet två timmars slörull, ingen träningseffekt och förfrusna tår.  En omvänd win-win där ingen vinner.  På dagens cykelrunda kom vi på lösningen: fotointervaller!

rönneberga backe

Fredrik cyklar före och skapar lucka. Han får ta i ordentligt för att luckan ska bli tillräckligt stor,  så att han hinner stanna, plocka upp mobilen och vända sig om innan jag kommer. När jag passerat tappar han lite tid på att pilla ner mobilen igen och sen startar jakten.  Det behövs inte långt försprång för att han ska få slita.

Jag som ligger före känner mig jagad. Det blir som Wings for life fast utan bil. Jag vill hålla undan så länge det bara går.  Han kämpar, jag kämpar och båda är trötta när han kommer i fatt. Så slösnackar vi lite. Återhämtar oss. Och sen är det dags igen.

Nu kan man kan tro att jag kom hem med miljoner bilder från dagens runda men det gjorde jag inte. Det blev faktiskt bara en. Konceptet visade sig fungera lika bra om man vill rätta till hjälmen, eller bara stanna till och titta lite på en ko. Och eftersom jaktmomenten blev ganska långa så orkade vi faktiskt bara tre.

Resultatet av fotointervallen ser ni ovan. Tagen magliggande på bilväg. Mest är jag nog glad att han inte kom hem platt.

14+

Inga kommentarer

    Kommentera

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.