Aktuellt

Runacademy – premiären

Jag var på ett provpass i december och fick mersmak. Anmälde mig för någon månad sedan och igår var det dags för premiären. Runacademy Lund – En folksamling mitt i själva Coronakrisen.

Men passet är genomtänkt, och vi delas omedelbart in i smågrupper och flyttas isär. Jag ser faktiskt inte ens skymten av de personer som jag vet ska vara där.

Jag tror vi ska få välja mellan löpteknik och intervaller, och är nervös halva eftermiddagen för de där intervallerna som jag har tänkt att tvinga mig till. Men jag har fattat fel.

Som ”nybörjare” är det löpteknik som gäller. Jag slipper intervallerna och har därmed haft ågren helt i onödan.

Och det är ju skönt där och då. Men när passet är slut och jag har pendlat med armar och lyft blicken snyggt, så är ju ändå lite ledsen i ögat att jag inte fått gjort de där intervallerna. Som jag liksom inte får till på egen hand. Nu när jag hade chansen!

Men löpteknik kan inte nötas för mycket och det blir en bra repetition. Och intervaller är utlovat redan nästa vecka. Börjar redan bli nervös…

6 Kommentarer

 • Svara
  Märta Johansson
  19 mars, 2020 kl 20:02

  Roligt när någon annan planerar passet åt en! Bara att lyda :-)

  • Svara
   Anna
   20 mars, 2020 kl 07:18

   Supernajs ju! Jag lyder ju aldrig mig själv om jag säger åt mig att springa intervaller. Men andra vågar man ju inte trotsa…

 • Svara
  Susanne Bornmar
  20 mars, 2020 kl 11:05

  Kul att du gått med! Själv kör jag min andra termin som ledare. Även om jag inte är på den plats i landet där du är, kör vi samma pass över hela Sverige och jag kan lova att du ska få blir trött nästa vecka!

  Återigen ett val du måste göra:
  Powerhit – ”Ett roligt och händelserikt pass där du kommer att få köra en blandning av flera olika intervaller. Syfte med passet är att att få öva upp både snabbhet såväl som uthållighet och fartkänsla”
  eller
  Formkollspass – ”testa formen genom att köra 1000 meters intervaller”

  Vilket du än väljer så kommer du få utlopp för ditt ”intervallbehov” men ågren behöver du inte ha, nervös behöver du inte heller va. Vi ledare är alltid snälla ;)

  • Svara
   Anna
   22 mars, 2020 kl 17:44

   Bara ordet formkoll gör mig jättenervös….. powerhit låter mindre skrämmande…. får se hur modig jag är!

 • Svara
  Cecilia
  21 mars, 2020 kl 17:47

  Nä, inte en skymt, nästa gång!
  Organisetad träning i Coronatider; gilla läget och lyd order!
  Men ska erkänna att jag avvek från intervallerna i förtid totalt dränerad i kropp och knopp efter allt stim och stök i veckan.
  Nya tag på onsdag!

  • Svara
   Anna
   22 mars, 2020 kl 17:45

   Impad över hur fort det gick att plötsligt vara en pytteliten grupp i all folkmängd. Bra skött! Ses på onsdag!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.