Aktuellt

Musikhjälpt med Runacademy

Fick nys om att Runacademy skulle köra ett Musikhjälpen-pass i Lund och tog mig dit för att prova. Gick utanför min bekvämlighetszon i alla väderstreck.

 Jag springer nästan alltid själv och nästan aldrig intervaller. Nu ska jag plötsligt göra precis tvärtom. Springa med folk OCH springa intervaller. Jag vet att Cecilia ska vara där och kan hålla mig i handen om jag känner mig bortkommen i allt detta nya. Det känns tryggt.

Gruppen delas in baserat på löpvana och jag tycker mig hamna i en lagom grupp. Vi värmer upp och kör klassiska löpskolningsövningar. Allt är behagligt och trevligt men tanken på de där intervallerna gnager. Och är jag inte lite kissnödig också? Lunds stadspark har förvisso lite buskar men det är folk överallt. Och jag har en reflexväst som inte precis kamouflerar mig. Knip Anna. You can do it.

Intervallerna som ska avhandlas är 2x60s, 2x45s, 2x30s och 2×15 s. Sen vila 2 minuter och upprepa serien 2 ggr till.

Trycker på men jag har liksom ingen styrsel i kroppen. Benen flyger åt alla håll utom framåt. Har man slöjoggat i ett helt år har man bevisligen tappat det. Koordinationen finns inte. Men jag gör mitt bästa och är stolt som en tupp efter genomfört pass. Klockan visar blygsamma 6 km och för ultrahjärnan känns det jättekonstigt. Men intervaller mäts inte i kilometer,  och den okoordinerade traktorn är uppenbarligen i behov av lite kvalitet. Tugga kilometer gör jag ju till frukost.

Supernöjd med mitt pass. Kanske hänger jag på och gör  Lund osäkert när de drar igång nästa termin. Med hopp om att ha sprungit i alla fall någon intervall innan dess!

Säg inte till Fredrik att jag åkte hem så här i bilen….

 

21+

5 Kommentarer

 • Svara
  A-mamman
  12 december, 2019 kl 10:08

  Bra jobbat!
  Intervaller kan nästan göra mig nervös fast jag springer dem själv! Brukar köra 4 st 2-minuters (5 om jag har feeling dvs aldrig) eller 10 st 1-minuters. I teorin känns det bra att pressa flåset och bli riktigt trött men i praktiken känner jag mig som en tung flodhäst med astma när jag försöka tvinga fram mig själv (i ett tempo som många springer på sin mysjogg).
  Brallorna såg ut att ha snygga stänk av guld (som Adidas nya Real Madrid-ställ). Men jag antar att det var lera.

  0
  • Svara
   Anna
   12 december, 2019 kl 15:53

   Guld hade varit snyggt. Leran gjorde sig mindre bra i vår ny-rekonditionerade bil… Heja dig med intervallerna!

   0
   • Svara
    Cecilia
    13 december, 2019 kl 07:30

    Hjäälp😂, alltså snyggaste (och smutsigaste) bakdelen, syns att du sprungit snabbt, det gör vi om när solen skiner!!

    1+
    • Svara
     Anna
     13 december, 2019 kl 12:53

     Ja det måste vi! Fast hur ska man då se om man har sprungit snabbt? :D

     0
 • Svara
  Fredrik
  13 december, 2019 kl 07:17

  Fredrik skulle sätta sig i bilen igår… Han såg!

  0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.