Aktuellt

Minskad träning i Coronatid

Läser att svenskens träning minskat drastiskt med Corona.  För att inte tala om vardagsmotionen, som liksom gått upp i rök när vi börjat hemmajobba. Det sista fattar jag. Det första behöver inte bli så….

Vardagsmotionen blir onekligen lätt att tappa när man rör sig mellan sovrummet, skrivbordet och kylskåpet. Såvida man inte har ett VÄLDIGT stort hus…
För att motverka tappet införde jag redan på andra hemmadagen en morgonpromenad på 20 minuter ”till jobbet”.  Att gå hem också har jag dock inte lyckats med hittills….

Men träningen i allmänhet. Förstår inte varför den skulle stå och falla med lite Corona. När man slipper pendla har man ju massor med extra tid varje dag.  Det finns ju miljoner alternativ om man inte vill gå in på ett gym. Uteträningsmöjligheterna har ju exploderat, youtubeträning likaså. Och naturen alltså. Den smittar inte. Löpning eller cykling blir ju inte bättre än så här!

Fast det har tydligen med motivation att göra. Folk tappar motivationen när loppen ställs in. Så som det kanske blir för den som har tydliga mål med sin löpning. Jag är ju som bekant inte sån. Jag lullar ju mest omkring.

Istället för att tappa motivationen när två av mina vårmaror ställs in ser jag möjligheter. Ni vet de där veckorna innan som man måste dra ner på löpningen, och löpvilan efteråt. Nu slipper jag det, och kan fylla de tre veckorna med annat spännande innehåll. Jag kan inte resa någonstans men skogen finns alltid. Äventyren och utflykterna.

Ett uteblivet lopp är bara en chans att göra något annat kul. Så tänker en som flummar runt och inte är så målmedveten.

Men behöver du ändå hjälp med motivationen: det finns ett lopp som fortfarande avser att hållas i april. Annandag påsk i Hallaröd. Ingen startfålla, ingen trängsel. Jag är partisk såklart, men det hade varit kul att ses!

 

9+

4 Kommentarer

 • Svara
  ingmarie Nilsson
  31 mars, 2020 kl 21:24

  Här verkar det vara tvärtom.Aldrig sett så mycket folk ute på vardagarna! Begriper ju inte heller det där med motivationsbristen men vi har nog någon annan gen där. ;-) jag behöver inte ett enda lopp för att vilja träna!

  0
  • Svara
   Anna
   1 april, 2020 kl 16:31

   Haha, då vet vi hur folk ”jobbar hemma” i stockholm :D
   Här är det öken. Men på min morgonpromenad till hemmakontoret möter jag ett par stycken i mjukisbyxor som är på väg till sina hemmakontor :D

   0
 • Svara
  Johanna
  31 mars, 2020 kl 23:57

  Nä jag förstår inte heller att folk skulle träna mindre. Det är ju helt absurt mycket folk ute hela tiden och springer, promenerar och cyklar. Men jag har också hört kommentarer om minskad motivation pga inställda lopp, fast jag håller med dig om att man kan ju bara springa på och njuta istället!

  0
  • Svara
   Anna
   1 april, 2020 kl 16:35

   Fattar inte heller. I det här vädret som varit är det ju helt omöjligt att tappa motivation!

   0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.