Aktuellt

Nummerlapp

Det landade en nummerlapp i brevlådan idag. Den innehåller text som: ”Allvarligt nödläge – ring 112” samt ICE nummer till närmast anhörig…

Tjörnarparen

Senast jag satte svärmor som ICE-kontakt var när vi cyklade till Umeå. När jag berättade det för henne började hon gråta. För att hon trodde att vi skulle bli överkörda på vägen. Det blev vi inte, men vi fick väja för en grävling…

Jag vet inte om hon tycker Tjörnarparen är lika farlig som att cykla landsväg genom Sverige, men personligen blir jag lite nervös av texten….

Allvarligt nödläge alltså. Är det när man blivit stångad av ett vildsvin? Eller när man ramlat av spången och sjunkit ner 1,5 meter i leran? Tål ens en iphone lera? För hur ska jag annars ringa 112 från botten av träsket?

Och varför finns inte telefonnummer till taxi på nummerlappen? Och den lokala pizzahandlaren? Om man lyckas hålla sig undan de frustande bestarna känns ju de numren näsan mest relevanta!

Men för allt i världen: håll tummarna för att ingen behöver ringa svärmor!

18+

4 Kommentarer

 • Svara
  Susanne
  31 januari, 2020 kl 07:41

  Om din Iphone inte fungerar från botten av träsket kanske någon annan kan ringa 112? Du får (som vanligt) klä dig färgglatt så du syns.

  0
 • Svara
  A-mamman
  31 januari, 2020 kl 15:52

  Jag hade en tanke om att försöka springa en del av ett fjällmaraton, t ex 28 km i Idre, men när jag läste om obligatoriskt utrustning, ICE-nummer och kompass som ska bäras så var det inte en chans att jag skulle våga mig på något sådant! Att springa är tillräckligt jobbigt, jag vill inte vara rädd om livhanken eller oroa mig för orientering längs vägen.

  0
  • Svara
   Anna
   2 februari, 2020 kl 21:51

   Nej visst är det lite läskigt när det står så där…. Skönt att jag ska spring med Fredrik på lördag. Han har ju lite lokalsinne i alla fall…

   0
 • Svara
  ingmarie Nilsson
  31 januari, 2020 kl 17:33

  Det kommer gå hur bra som helst och du kommer greja det! jag vet ingen som är så makalöst stark och tuff som dig när det gäller denna typ av utmaningar. Klarade du Ultravasan så klarar du detta. Svärmor får istället vara redo att messa Grattis! :-)

  0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.