Aktuellt

Dolda kameran?

Vet inte om jag precis blev utsatt för dolda kameran. Eller om det som precis hände verkligen hände. Jag lämnar i alla fall body pump-salen med en mycket märklig känsla i kroppen…

 

Instruktören skriker och gormar. Jag får sår i öronen och peppas inte ett dugg av utskällningarna som haglar för att stången inte är upplockad i tid eller för att vi tror att vi är mer bredaxlade än vi är. Och frågan ”VARFÖR ÄR NI HÄR?” som säkerligen är ställd för att jag ska ta i, känns i det tonläget mer som ett anklagande ”gå hem med dig!”

Jag vill inte ha någon som tittar ner på mig och säger att jag ser rädd ut. Tro fasen jag är rädd, vem kan vara annat när det skriks så att vilken decibel-mätare som helst hade exploderat, pulveriserats och jämnats med marken.

En bra instruktör ska känna stämningen i gruppen och veta när det är läge att tagga ner. Annars blir det bara obekvämt.

Jag blir inte peppad av skrik. Jag kräver lite mer fingertopps-peppning än så.  Idag ville jag bara gå hem.

Vad blir du peppad av?

 

12 Kommentarer

 • Svara
  Helena
  6 november, 2019 kl 19:47

  Jag hade gått under passet, gärna så det inte gick att missa det. Olika ledarstilar i all ära, men får man inte med sig gruppen – utan folk tom ser rädda ut – får man ta sig en allvarlig funderare på hur man uppfattas. Nu går jag i princip inte på gruppträningspass längre, men när jag gjorde det var de bästa instruktörerna de som både kunde få med sig hela gruppen och se individerna. Se när någon sätter stegen efter att ha kämpat med dem, se den som får feeling och vågar ta ut rörelserna, ge extra pepp och tips när det hakar upp sig för någon…

  • Svara
   Anna
   7 november, 2019 kl 13:14

   Håller med på alla punkter. Skälla är sällan melodin. Sen lät han som han skällde även när han peppade för att han var så högljudd. Det blev bara error i mitt huvud.

 • Svara
  Marina
  6 november, 2019 kl 21:02

  Absolut inte skrik och gormande på det sättet. Precis som du tycker, fingertoppskänsla och pepp i form av ”ni ser starka ut, bra jobbat, snyggt”

  • Svara
   Anna
   7 november, 2019 kl 13:16

   Eller hur! Så att man känner sig stark och därav blir motiverad att ta i ännu mer utan att det känns påtvingat.

 • Svara
  A-mamman
  7 november, 2019 kl 10:09

  Hade en ridlärare som ingen vågade fråga om de inte förstod instruktioner och hon hjälpte inte till med t ex att samla in ytterkläder vid passets början utan två elever fick hjälpas åt med att hålla hästar och så (dyr tid försvinner). Nämnas bör att den yngsta i gruppen var minst 30 år, så vi var inga barn som skulle läras och tuktas! Hon sa alla möjliga elaka saker när hon tyckte någon red dåligt och även om jag gillar ärliga instruktörer så vill man ju får HJÄLP, inte veta att man gör fel eller dåligt. Det kanske jag kan veta ändå men jag betalar för att lära mig saker (kanske mer på en ridlektion än på ett spinningpass men ändå). Så gärna ärlighet och tuffa tag, om man är resonabel och peppande.

  • Svara
   Anna
   7 november, 2019 kl 13:18

   Det värsta är känslan av att bli tuktad. Det ÄR jag som bestämmer vilken nivå jag lägger mig på, inte instruktören. Däremot kan en bra instruktör få mig att bestämma mig för att öka intensiteten. Utan att det känns som jag gör det för honom/henne utan för mig.

 • Svara
  G
  7 november, 2019 kl 10:36

  Jag har aldrig haft en sådan instruktör.Jag gick mycket på gympa och ibland body.pump förr.
  Antingen hade jag lämnat passet eller inte kommit mer till den instruktören.
  En instruktör skall ju vara medryckande och stötta deltagarna.Få dem att tycka att det är roligt
  på passet.

  • Svara
   Anna
   7 november, 2019 kl 13:19

   Precis så. Jag hade inte hjärta att gå, men det ska mycket till innan jag går tillbaka dit!

 • Svara
  Gert Persson
  7 november, 2019 kl 10:37

  Gert skulle namnet vara på ovanstående kommentar.

 • Svara
  Johanna
  7 november, 2019 kl 15:24

  Fy tusan! Jag har absolut INGET tålamod med instruktörer/lärare/personer med ”makt” som bara är otrevliga och ägnar sig åt att med mer eller mindre subtila metoder trycka ner människor. Jag blir alldeles obstinat och gör bara tvärtom i de fallen🙈 En instruktör är där för gruppens skull och ska fånga upp alla, peppa och bemöta energin. Jag har också varit på yogaklasser där instruktören bara är i sin egen värld och inte märker att det finns folk som kan behöva lite guidning. Extra illa är det på öppna utomhusklasser (på t ex Malmöfestivalen) där folk kommer utan kanske någon som helst tidigare erfarenhet och bara får med sig en dålig upplevelse och en känsla av att detta med bodypump/yoga/vad det nu kan vara är inte för mig, fast det bara beror på en dålig instruktör! En bra ledare ska ha koll på alla i gruppen och anpassa så att det blir bra för alla – var behövs extra utmaning, var behövs extra hjälp, när ska jag sätta in en extra nivå pepp osv. Tur att det finns många såna så man inte behöver gå till dåliga instruktörer!

  • Svara
   Anna
   8 november, 2019 kl 15:12

   Det är bara så surt när ett pass som passade så himla bra i vardagslogistiken hade en sån instruktör…. Nu vill jag ju inte gå dit fast det egentligen passar superbäst! SUCK!

 • Svara
  ingmarie Nilsson
  7 november, 2019 kl 23:06

  Uppmuntran, glada hejarop, bra musik och aha-upplevelser!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.