Aktuellt

Spring till Zlatan!

Jag gillar att ha mål med min löpning. Inte i termer av tider och prestationer, utan mer ett mål att ta mig till. En plats som ofta sammanfaller med kaffebar, men lika bra kan vara en släktmiddag, en orienteringstävling eller en picknick. Målet för dagen är att ta mig till den nya Zlatan-statyn i Malmö. Tre och en halv meter hög och inte ens jag riskerar att missa den!

Pga hälsena fuskar jag lite och springer inte hela vägen hemifrån. Hoppar av tåget på Malmö C istället, och tar kurs mot Stadion. Passerar Stadion-torget där han enligt uppgift ska stå. Väntar mig något gigantiskt och missar liksom hela grejen. Snurrar ett varv runt byggnaden och undrar var karln blev av innan jag plötsligt ser honom uppenbara sig. På den plats jag precis passerat.

Tar en obligatorisk selfie när en byggarbetare kommer förbi och undrar om han ska hjälpa mig. Så får det bli. Jag säger att han förmodligen kan extraknäcka som fotograf så här dagen efter statyn kommit på plats, och han ser måttligt road ut.

Men tillbaka till saken. Springa till Zlatan alltså,  Är inte det ett kul mål? Vet inte hur många Skåningar som läser denna blogg, men ni kan väl typ springa dit och ta en selfie eller nått.  Hashtagga #springtillzlatan och lägg en kommentar här i inlägget hur lång rundan blev. Vem springer längst för att ta sig till Zlatan? Vem behöver bara gå ut genom porten? Vem lyckas inte hitta honom, och vem vågar sätta en Stävie Trail-buff på hans huvud?

Spring till Zlatan får bli dagens skånska utmaning.  På med löparskorna hörrni!

0

2 Kommentarer

 • Svara
  Johanna
  9 oktober, 2019 kl 23:01

  Utmaningen antages med självklarhet! Inte är det långt här hemifrån, men en selfie med Zlatan måste man ju ta. Försökte se honom live igår men hela Malmö var där så det var inte så lätt! Lite tveksam till om man vågar klä honom i Stäviebuff bara – han sa ju att han inte är orolig för vandalisering för att hela Rosengård vaktar statyn…

  0
  • Svara
   Anna
   10 oktober, 2019 kl 09:07

   Då väntar jag på din bild på insta med hashtaggen #springtillzlatan :D
   Jag hade heller inte vågat buffen….

   0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.