Aktuellt

Hejarklacks-fail

När jag sprang Helsingborg marathon förra helgen drog jag nytta av den fantastiska publiken längs vägen. Hejarklackarna var för det mesta grymma, men det fanns förstås de som stod och klappade sina händer lite tafatt i väntan på sina nära och kära. De som liksom inte bidrog till allas fest, utan bara till några utvaldas. Där och då blev jag sugen på att vara hejarklack. En sån där hejarklack extra allt som tjoar, tjimmar, hejar, high fajvar, spelar musik, sprider glädje och låter…

Lördag kväll. Midnattsloppet går i Malmö och jag ska leka publik tillsammans med Fredrik och dotter. Vi ska heja på alla och inte bara de vi känner. Heja ännu mer på bekanta ansikten, och med alla tillåtna medel bidra till festen.

Men hallå. Midnattsloppet startar 21:30, jag är liksom trött… Ett dygn på spa har tagit på krafterna!

När massan av vinröda tröjor närmar sig uppbringar jag energi till en tafatt applåd, men av tjoandet och tjimmandet blir det inte mycket. Jag ser nästan i kors och alla ansikten är suddiga i mörkret. Av alla jag tänkte heja lite extra på lyckas jag bara urskilja en. Han har redan passerat med ett tiotal meter innan hjärnan kopplar vad som händer och skickar signal till munnen att heja. När han vinkar tillbaka förstår jag att han trots allt hört, och jag får vara nöjd med att ha lyckats heja på EN av alla tusental som precis passerat.

Nästa gång ska jag välja ett lopp som går under mina vakna timmar. Ett där inte alla har samma kläder….

0

7 Kommentarer

 • Svara
  Johanna
  8 september, 2019 kl 21:28

  Haha ja Midnattsloppet är svårt! Går ju inte att urskilja en löpare från den andra i mörkret och i samma tröjor. Men att heja i gäng är grymt – vi var ett gäng som stod och tjoade, klappade, skrek och dansade. Jag vaknade upp med en riktigt hes röst idag! 😂 (men lyckades inte se mer än ett par av alla som jag hade tänkt att heja på heller…)

  0
  • Svara
   Anna
   8 september, 2019 kl 21:43

   Vilket party! Där skulle man ha varit! Så kanske till och med jag vaknat till liv :D

   0
   • Svara
    Johanna
    8 september, 2019 kl 22:28

    Ja du hade inte kunnat slumra till i det sällskapet direkt! 😁

    0
  • Svara
   Raz
   10 september, 2019 kl 09:04

   Kolsyrad dryck under tiden hjälper mot hes röst. Och träning. Jag blir sällan hes numera. ;)

   0
   • Svara
    Johanna
    10 september, 2019 kl 19:07

    Tack för proffstips! 😃 och superfin hejning i Helsingborg!! Jag får ta med mig kolsyrat vatten till nästa lopp jag ska heja på!

    0
 • Svara
  blåmesen
  10 september, 2019 kl 08:01

  Tips: välj ett lopp där deltagarna får sitt namn på nummerlappen. Så mycket lättare att heja järnet på alla och envar!

  0
  • Svara
   Anna
   12 september, 2019 kl 08:27

   Namnlappar är bästa som finns! Så grymt kul att bli hejad på med namn. Och som sagt, grymt mycket lättare för hejarklacken. Enda nackdelen är när man smygspringer med kollegans nummerlapp och får heta DANIEL….

   0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.