Aktuellt

Trapputmaning

Vi har trapputmaning på jobbat. 15 våningar om dagen i 14 dagar. Och jag är taggad till tänderna.

Jag jobbar på våning 6, så på arbetsdagar går det ganska lätt. Men den här utmaningen kommer att sträcka sig över såväl helger i enplanshus, och cykelutflykter.  För att snitta 15 trappor i 14 dagar kommer jag behöva både dubbla och tredubbla vissa dagar.

Idag har jag landat på 20 våningar.

Då har jag gått en omväg via våning 8 till våning 6, gått upp och ner på perronger och gått via läktaren till och från parkett på dotterns skolavslutning på arenean.

I morgon blir en värre utmaning, då jag jobbar hemma med en tröskel som största höjdskillnad. Förvisso har jag tre våningar upp till gymmet men jag kanske verkar lite udda om jag går upp och ner där 5 varv innan jag startar min klass.  Ja ni ser, det här kommer bli rafflande. Jag hoppas ni följer mina vedermödor och ser om jag i slutändan vinner den Apple watch som står på spel.

 

Vill ni hänga med på ett hörn gör ni naturligtvis det. Och berätta gärna om era kreativa lösningar längs vägen.  Och skulle ni ha svaret på hur man får våningar i ett tält så hör gärna av er…

0

13 Kommentarer

 • Svara
  A-mamman
  13 juni, 2019 kl 08:06

  Men det räknas ju steg, som i appen omvandlas till trappor/våningar? Alltså, du kan gå hur platt som helst och ändå få ett antal våningar. Väl?!

  0
  • Svara
   Anna
   13 juni, 2019 kl 14:50

   Nej, det tror jag inte. Jag får i alla fall inte så många trappor om jag är ute på en vanlig promenad. Men det är klart att den kanske känner backar? Jag har två trappor till perronger och 6 våningar till mitt kontor och har alltid 8 trappor i appen när jag kommer fram. Och då har jag ju gått väldigt få steg. Så på något mystiskt vis vet den vad som är en trappa, fråga mig inte hur :)

   0
   • Svara
    A-mamman
    14 juni, 2019 kl 08:42

    Hmmm, skumt. För det är den vanliga hälsoappen (röda hjärtat) i mobilen? Min lägger in ett antal våningar varje dag även om jag knappt går i en enda trappa. För igår visar den t ex 12.418 steg, 8,9 km och 20 våningar – men utöver en kort bit till/från buss och liknande så var det en timmes kvällspromenad på platten vid vattnet som gav många steg. Inga trappor.

    0
    • Svara
     Anna
     14 juni, 2019 kl 22:50

     Skumt. Du går inte i uppförsbackar heller? För sånna räknar min…

     0
 • Svara
  Ingmarie
  13 juni, 2019 kl 23:35

  Den ska jag vara med på! Väldans bra att bo på 3e våningen, ha hojen på våning -1, omklädningsrummet på jobbet på våning 5 och jobbet på våning 4. :-)

  0
  • Svara
   Anna
   14 juni, 2019 kl 22:50

   Så mycket gratis ju! I morgon blir en utmaning när man bor i enplanshus!

   0
 • Svara
  Esther
  14 juni, 2019 kl 09:49

  Vad räknas som ”en” trappa? Alltså en trappa kan ha 3 trappsteg eller 20..????

  0
  • Svara
   Anna
   14 juni, 2019 kl 22:49

   Alltså den räknar våningar. Så jag gissar att det finns någon definition på hur många trappsteg som krävs för en våning :) Du behöver nog gå i många 3-stegstrappor för att få en våning.

   0
 • Svara
  Christin
  15 juni, 2019 kl 12:30

  Det finns en alitmeter i iphonen/fitbiten/whatever som mäter våningar. Den mäter förändringar i lufttryck (lägre tryck på högre höjd) för att mäta antalet våningar du förflyttar dig, fitbit har tex att 10 feet höjdskillnad är 1 våning (ca 3 m)

  0
  • Svara
   Anna
   17 juni, 2019 kl 15:16

   Tack för info! Dock har den ingen koll om man cyklar. Fick 183 trappor igår 😊

   0
   • Svara
    Christin Hansson
    22 juni, 2019 kl 22:52

    Hahah du har cyklat så fort att lufttrycket minskat :D

    0
 • Svara
  Robert Freij
  6 oktober, 2020 kl 13:52

  Räknas steg både uppåt och neråt?

  0
  • Svara
   Anna
   6 oktober, 2020 kl 13:53

   Nepp. Bara uppåt :D

   1+

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.