Aktuellt

När man kunde ta flyget….

När klockan närmar sig 00.30 ångrar jag att vi alltid gör allt så komplicerat. Hade vi tagit flyget till Umeå hade packningen varit plättlätt. Nu står jag i ett hav av gympapåsar märkta med frystejp. Det är påsen ”yoga”, påsen ”Jönköping”, påsen ”tält Sthlm”, påsen ”Cykel Sundsvall” och många fler.

Av erfarenhet vet jag att jag måste packa så för att slippa vända ut och in på ALLA väskor på parkeringsplatserna längs vägen.

Det är fortfarande kläder på tork som väntar på att kunna packas. Det är cyklar som ska pumpas och gps-klockor som ska laddas. Klockan är 01.00 och väckarklockan ringer om fem timmar. Det hade varit skönt att ta flyget. Och strunta i att äventyrsmaxa allt alltid. Så tänker jag mitt i natten.

När jag står på en yogamatta i en park i Halmstad 7 timmar senare ångrar jag inte mitt beslut. Det är kyligt i luften och jag är nöjd med att yogapåsen innehåller en extra överdragströja. Det är ingen slump, min packningsrutin är i världsmästarklass. Även när den görs långt efter läggdags.

Morgonyogan avslutas med en fantastisk frukost på Cortado, och nej… jag ångrar fortfarande ingenting.

Plockar fram ”Jönköping”-påsen, med kläder lämpade för 30 grader och sol. I packningsrutinen ingår minutiöst studerande av SMHI-prognoser, och i Jönköping ska det bli svettigt. Från Halmstad åker jag i luftig kjol och t-shirt, mot lunchen på Stuk i Jönköping.

Nästa påse på tur är påsen märkt TÄLT STHLM. Det är den som innehåller sovtröjan, tältnecessären, långkalsongerna och dunjackan.

Och såklart utrustningsväskan, köksväskan, tältet och sovsäckarna.

Men först återstår 3,5 timme i bil med underhållning från handbagaget. Packat i den ryggsäck som ska användas för mitt-i-nattenvandringen senare i veckan.

En större bil hade inte varit fel men faktiskt fick allting plats, utom möjligen kaffemaskinen….

I morgon väntar nya äventyr och nya väskor. Och jag ångrar ingenting!

0

1 kommentar

  • Svara
    Ingmarie
    29 juni, 2019 kl 21:43

    Ska ni tälta i Stockholm? Var? När?

    0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.