Aktuellt

Företagslöpning

Idag blev det vår. Inte så mycket pga vädret (som faktiskt mest liknar november) men pga att årets företagslöpningar kickat igång. Det verkar som företag går i löp-ide under vintern, men så där lagom till i mars börjar förfrågningarna droppa in. Och då ska alla springa. Mot olika mål och friskvårdssatsningar. 

Nu är vi där.  Och jag pusslar i kalendern. Bokar in löppass mellan förmiddagsfikat och lunchmötet. Svidar om likt Stålmannen i en telefonkiosk och smyger genom avdelningen i lite tightare outfit än jag brukar. I strumpor med kompression.  Så tar jag min visselpipa och ger mig av.  Löpskolar, tekniktränar och hejar på när andra tar ut sig i några rafflande intervaller.

Företagslöpning är kul, men ingen enkel uppgift. Det gäller att trolla ihop pass som passar både den inbitne maratonlöparen och den som började springa i förra veckan.  Den som redan har all nördig kunskap och den som suger åt sig av allt. Ett pass som utmanar den redan frälste och som peppar den som kanske mest velat vara någon annanstans.

En underbar utmaning. Får ni springa på jobbet?

0

11 Kommentarer

 • Svara
  Nina
  6 mars, 2019 kl 21:13

  Inte bara får, vi ska! Tre timmar fys i veckan, 40-50% ska vara kondition. Och tidskrav, ofta inte så blodiga, men de gäller alla. Även en 55-årig sofftant som undertecknad.

  0
  • Svara
   Anna
   7 mars, 2019 kl 07:43

   Oj, tvångfys :) Underbart för de som älskar att träna, men hur mottages det av de som inte vill…. :O Spännande i alla fall!

   0
 • Svara
  Ingmarie
  7 mars, 2019 kl 04:49

  Skönt att du är frisk igen! Och jag håller med. Det ÄR svårt att variera och fixa pass till en ojämn grupp.Fast jag brukar tänka att de nog glömt vad vi gjorde för 3 månader sedan och köra typ samma igen. Man kan ”luras” och kasta om ordningen lite. ;-)

  0
  • Svara
   Anna
   7 mars, 2019 kl 07:43

   Ja återanvändning funkar alltid. Speciellt om det är ett annat företag :)

   0
 • Svara
  Ingmarie
  7 mars, 2019 kl 04:49

  Och ja, vi har 1h betald träning/v!!!!!!

  0
 • Svara
  Åsa, Mittliv-Mittval
  7 mars, 2019 kl 07:45

  Ja, att leda företagslöpning är en utmaning! Men en väldigt kul sådan. Jag gillar nr det kommer nån som inte alls tycker om att springa och som kanske är lite nervös och som sen utbrister att ”den här” löpningen var ju helt ok och sen kommer även nästa gång!

  0
 • Svara
  Johanna
  7 mars, 2019 kl 15:20

  Vilket pusslande och så roligt att klura ut bra och roliga pass som passar för alla olika kategorier av löpare :)

  Vi har inte löpning i arbetet, lite synd kan jag tycka…

  0
  • Svara
   Anna
   8 mars, 2019 kl 15:44

   Inte vi heller på mitt kontorsjobb. Tur att jag få pipa ut och springa med andra istället….

   0
 • Svara
  Johanna
  8 mars, 2019 kl 08:15

  Som frilans/egenföretagare kan jag ibland sakna en sån där friskvårdspeng eller att arbetsgivaren sponsrar på annat sätt med gemensam träning eller anmälan till lopp. Men jag kan ju oftast styra min tid så att jag nästan alltid kan komma ut i dagsljus!

  0
  • Svara
   Anna
   8 mars, 2019 kl 15:45

   Eller hur! Därför är det bra att vara både anställd och egen. Bästa combon!

   0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.